3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

5 yıl sonra koltuğunu geri aldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Sedat Sel, mazbatasını aldıktan sonra görevine resmen başladı.

AK Parti'li Belediye Başkanı Şaban Coşkun'dan görevi devralan Sel, "Görevi üzgün bir şekilde teslim aldık. İsterdik ki Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu bu anları bizlerle paylaşsın" dedi. Cuma namazının ardından Suşehri Belediyesi'ndeki devir teslim töreninde 5 yıl aradan sonra Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Sedat Sel dualar ile görevine başladı.

Devir teslim töreninde yakın bir zaman önce helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde yaşamını yitirenler içinde dualar edildi. Suşehri Belediyesi'nde yapılan devir teslim töreninde AK Partili eski Belediye Başkanı Şaban Coşkun ve belediye meclis üyeleri ile belediye çalışanları hazır bulundu.

Törende konuşan Şaban Coşkun şunları söyledi:

"Aldığımız bayrağı bir adım öne taşımaya çalıştık. Bunun huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bizden sonra sizler de çocuklarımızın geleceğini torunlarımızın geleceğini düşünerek aldığınız bayrağı bir adım daha öne götürme gayreti içinde olursunuz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu bir demokrasi yarışıdır. Halk tercihini kendi isteği doğrultusunda hür iradesine göre yapmıştır. Bu seçimin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Buralar bir hizmet yarış yeridir. Hiçbir kimseye baki değildir. Hizmet yapıldığı sürece de halkımız mutlu olur. Ben bugüne kadar gelmiş geçmiş hizmet etmiş tüm belediye başkanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Aldığımız bayrağı gece gündüz herkesi kucaklayarak, herkese ulaşarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu karar da bu dönem Suşehri'nde bir ilk olmuştur. Biz seçime 3 gün kala Genel Başkanımızı kaybettik. Rahmetlik genel başkanımızın anısını ve hatırasını taşıyoruz. Onun için herkesin omzundaki yük iki kat üç kat daha artmıştır. Sorumluluk bize düşmüştür. Genel başkanın bize hakkını helal edebilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyorum. Bu bizim için çok önemlidir."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:59:53
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 18:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?