6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

50 aileye gebe düve

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne üye olanlara gebe düve dağıtımı yapıldı.

İlçeye bağlı Baltalar, Çekem, Sultan, Büyük Yüreğil, Döllük ve Dikili Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin uyguladığı 300 Baş damızlık sığır yetiştiriciliği projesi kapsamında düzenlenen törenle kooperatif üyelerine gebe düve dağıtımı yapıldı. Törene Şarkışla İlçe Kaymakamı Davut Gül, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, köylerin tarımsal kalkınma kooperatif başkanları katıldı. Projeden faydalanan kooperatif üyelerine gebe düvelerin teslimi sırasında Şarkışla İlçe Kaymakamı Davut Gül yaptığı konuşmada, diğer kooperatiflerin de bu tür çalışmalardan yararlanma temennisinde bulundu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan ise, “2008 yılı yatırım programından ahır, işletme binası inşaatı ve makine ekipman alımı için tahsis edilen 460 bin TL krediden; ahır inşaatlarına 102 bin TL, işletme binası inşaatına 116 bin TL ve makine ekipman alımına 93 bin TL kullandırılmıştır. İşletme binası ve ahır inşaatları tamamlanmış, makine ekipman olarak 5 tonluk süt tankı ve ekipmanları ile slaj makinesi, yem ezme makinesi ve 50 adet her üye için süt sağım makinesi alımı yapılmıştır. Şu an itibariyle seçim işlemi tamamlanmış olup, montofon ırkı gebe düvelerin şartname ve sözleşme gereği 50 üyeye altışar baş olarak dağıtımı yapılmaktadır” dedi.

Sınırlı Sorumlu Baltalar, Çekem, Sultan, Büyük Yüreğil, Döllük ve Dikili Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ahmet Altun ise projeye destekte bulunanlara teşekkürlerini iletti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 12:22:57
Güncelleme :25 Eylül 2012 Salı 12:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?