7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

50 işçiye sertifikaları verildi

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, işletmeler içerisinde tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Yeraltı kaynakları geniş olan Sivas'ta, özellikle ağır sanayi kollarında iş ve işçi sağlığı seminerlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor" dedi.

İş-Kur Müdürlüğü ile Tramertaş Traventen Mermer Şirketi tarafından düzenlenen ‘İş ve işçi sağlığı’ seminerine katılan 50 işçi için sertifika töreni yapıldı. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tramertaş Traverten Mermer Şirketi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Veysel Dalmaz, iş ve işçi sağlığının önemine değindi.

Yapılan eğitimin Sivas adına güzel bir gelişme olduğunu belirten Dalmaz, diğer sanayi işletmelerinin de bu tür faaliyetlere önem vermesi gerektiğini ifade etti. İşletmeler içerisinde tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini de vurgulayan Vali Veysel Dalmaz, bu eğitim ile işçilerin bilgi sahibi olduklarını belirterek, "İş hayatındaki verimlilik noktasında bu faaliyetin, güzel katkılar sağladığına inanıyorum. Yeraltı kaynakları geniş olan Sivas'ta özellikle ağır sanayi kollarında iş ve işçi sağlığı seminerlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor" dedi.

İşletme sahibi Metin Balıbey'e iş ve işçi sağlığı eğitim seminerinin düzenlenmesini talep ettiği için teşekkür eden Vali Veysel Dalmaz daha sonra fabrika yöneticileri ve işçilere sertifikalarını verdi.

Sertifika törenine Vali yardımcıları Mete Buhara, Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Emmioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, daire müdürleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 11:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?