6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

51 yılın deneyimini fotoğrafla sergiliyor

Sivas'ta, meslek hayatında 51'inci yılını dolduran gazeteci, araştırmacı ve yazar Yücel Yönal, 51 yıldır çektiği fotoğraflarından 200 tanesinin yer aldığı 'Konuşan Fotoğraflar, Objektife Takılanlar' adlı kitabını çıkardı.

Sivas'ta doğan ve 51 yıldır gazetecilik hayatını aktif halde devam ettiren Yücel Yönal, 4. kitabını çıkardı. Yönal, 'Uzun İnce Bir Yolda Aşık Veysel', 'Geçmişten Günümüze Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi' ile 'Basın Dünyasında Bir Ömür, Merkepten Helikoptere' adlı kitaplarından sonra şimdi de 'Konuşan Fotoğraflar, Objektife Takılanlar' adlı kitabını çıkardığını söyledi.

Yönal, "Meslek hayatımda 51. yılıma girdiğim bugünlerde 4. kitabımı çıkardım. Kitabımı hazırlarken en beğendiğim 400 fotoğrafı seçtim. Bunların içerisinden de insan, kurum, protokol, kişiler, doğal yaşam ve Sivasspor'u konu alan 200 tane fotoğraf seçerek, kitabıma koydum. Kitabımda sadece fotoğraflara yer verdim. Bu fotoğraflarda hiçbir yazı yok. Çünkü yorumları ve değerlendirmeleri okurlarıma bıraktım" dedi.

Yücel Yönal, 'Sivas ve Yöresinde Giyim, Kuşam ve Halk Oyunları' ile kadınları konu alan 'Eli Öpülesi Kadınlar' ismini verdiği kitaplarının baskıda olduğunu ve kısa süre sonra çıkacağını söyledi. Yönal, “Araştırmalarımda elde ettiği Atatürk'ün 8 kez Sivas'a gelmesi ve 108 gün burada kalması ile ilgili olarak 'Sivas'ta Atatürklü Günler'. Birde yaşlıları konu alan 'İnsanda Sonbahar' ismini vereceğim kitaplarımı bastıracağım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 13:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?