3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

54 yaşında hayata geri döndü

Sivas'ta geçirdiği kriz sonucu kalbinde büyük hasar meydana gelen 54 yaşındaki hasta, Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi'nde geçirdiği riskli bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Tokat'ın Turhal ilçesinden gelen 54 yaşındaki Abdurrahman Öz'e, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Berkan Öcal müdahale etti.

Yapılan muayenede; kalp krizine bağlı olarak hastanın 4 damarının değişmesi için bypass gerektiği, kalp içinde tahriş ve zorlanmadan dolayı deliklerin oluştuğu, kalp kapağı ritminin bozulduğu ve pompalama gücünün zayıfladığı tespit edildi.

Yapılan 4 saatlik ameliyat sonrasında hastanın sağlığına kavuştuğunu
ifade eden Doç. Dr. Berkan Öcal, "Bu tip vakalarda ameliyat sonrası yaşam oranı yüzde 5 civarında. Ama 54 yaşındaki hastamız Abdurrahman Öz'ün yaşam oranı tahriş nedeni ile yüzde 1 civarındaydı. Bu nedenle birçok hastane bu hastayı kabul etmiyordu. Bizler ameliyata alarak zamanında müdahale ettik. Ayrıca tahriş nedeni ile kalbin yapısı ıslanmış ekmek gibiydi. Islak ekmeğe dikiş atılamadığından bu kalbe de yapılacak dikiş tutmazdı ve kanamalar olurdu. Ancak biz başarılı bir ameliyat yaparak hastamızı sağlığına kavuşturduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 15:58:28
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 16:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şah ismail IP: 89.217.40.xxx Tarih : 29.01.2009 18:40:55

Berkan ÖCAL hocamızı kutluyor ve Allah nazardan saklasın diyorum.