3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

55 yıllık çifte aynı anda ameliyat

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji bölümünde bir ilk gerçekleştirildi. 55 yıllık evli Aytemur çifti, aynı anda kalp ameliyatı oldu. 

Ameliyat hakkında açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kasım Doğan, Emine Aytemur'un 72, kocası Hasan Aytemur'un da 75 yaşında olduğunu söyledi. Emine Aytemur'un 3, Hasan Aytemur'un ise 4 damarına operasyon yapıldığını belirten Başhekim Doğan, ameliyatın başarılı geçtiğini kaydederek, ilk kez evli bir çifti aynı anda ameliyata alındığını kaydetti. 

Diğer taraftan sağlık durumları iyi olan Hasan Aytemur, 8 çocuğu olduğunu ve eşini çok sevdiğini belirterek, "Ölürsek de, kalırsak da aynı olsun diye karar vererek ameliyata girdik. Güzel bir ameliyat oldu. Heyecanımız da yoktu. Allah'ın dediği olur diyerek, ameliyata girdik. Çocuklarım İstanbul'da ameliyat ettirmek istedi. Ancak biz vatanımızda ameliyat olmak istedik" dedi. 

Emine Aytemur ise sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Biz 50 yıldan fazla zamandır evliyiz. Eşimle ayrılmayarak, birlikte ameliyata girdik. Hasta olursak da, ölsek te beraber olacağız. Buna da şükür" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 15:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?