7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

6. Birlik Aşuresi gerçekleşti

SİVAS'TA 6. BİRLİK AŞURESİ PROGRAMI

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve Cem Vakfı öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen 6.Birlik Aşuresi programı Buruciye Medresesi önünde gerçekleştirildi.

SESOB, Cem Vakfı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, Türkiye Kızılay Şube Başkanlığı, Türk Ocakları ve Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği'nin destekleri ile yapılan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programda ilk olarak konuşan Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Rıza Kaçan, Muharrem ayının öneminden bahsederek birlik aşuresinin birlik ve beraberlik sağlaması temennisinde bulundu.

SESOB Başkanı Beşir Köksal da, Aşure'nin kelime anlamını açıklayarak "Aşure muharrem ayının onuncu günüdür, Aşure günlerinde Hz. Adem'in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden korunması bu tarihlere rastlamaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, birlik ve beraberlik mesajları vererek Aşure gününün sevginin yoğun yaşandığı, umut ve coşkunun doruğa çıktığı özel günlerden biri olduğunu söyledi.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ise, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

Vali Ali Kolat ise, Sivas'ın birlik ve beraberlik şehri olduğunu ve Aşurenin de birliğin timsali anlamına geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından il protokolü Aşure tenceresinin başına geçerek basın mensuplarına görüntü verdi.

Küçük plastik kaplara konularak dağıtılan Aşureler vatandaşlar arasında izdiham yaşanmasına neden oldu. Dağıtılan Aşurelerden almak isteyen vatandaşlar adeta birbirlerini ezdi. Etrafta bulunan güvenlik görevlilerinin olaya el atması ile bir süre sakinleşen vatandaşlar bir müddet sonra güvenlik güçlerine aldırış etmeden Aşure almak için birbirleriyle yarıştılar.

SİVAS'TA 6. BİRLİK AŞURESİ PROGRAMI
SİVAS'TA 6. BİRLİK AŞURESİ PROGRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 10:08:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 13:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?