3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

6 yaşındaki müthiş yetenek

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 6 yaşındaki Şafak Demirci'nin yetenekleri herkesin dikkatini çekiyor.

Sakarya ve Çanakkale şiirleri ile İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan, bilgisayar kullanan minik yetenek Demirci, Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nda ana sınıfına gidiyor.

Sempatik hareketleri ve uzun sarı saçları ile okulun maskotu olan Demirci'nin babası Yusuf Demirci, çocuğunun şiir, kitap ve bilgisayara meraklı olduğunu söyledi.

Yusuf Demirci, "Oğlum Şafak 5 yaşında iken kendi iradesi ile bilgisayar kullanmaya başladı. Okuma yazması olmadığı halde kitapları karıştırarak bizlerin desteği ile kitap okumaya çalışıyordu. Bilgisayarda ise Sakarya, Çanakkale şiirleri ile İstiklal Marşı'nın ses kayıtlarını dinliyordu. Şafak, kısa sürede şiirleri ve İstiklal Marşımızı ezbere okumaya başladı. Bu gayreti bizleri de şaşırttı.

Şafak'ı Kemalpaşa İlköğretim Okulu anasınıfına yazdırdıktan sonra sınıf öğretmeni de oğlumun yeteneğini gördü ve kendisine daha çok destek verdi. Şafak artık okulunda en sevilen öğrencisi oldu. Çocuğumun bu yeteneği beni çok mutlu ediyor. Şimdi 23 Nisan'da bu yeteneğini gösterme imkanı olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep şahin IP: 78.163.106.xxx Tarih : 20.03.2009 17:09:32

lütfen herkes maşallah desin bu tatlı şeye