6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

607 köy yolu ulaşıma kapalı!

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, kış mevsiminde tüm kurumlarla ortak hareket ederek, vatandaşların en rahat şekilde kışı geçirmesi için çalışacaklarını söyledi.

Valilik Brifing Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Dalmaz, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile daha önce toplantı yaparak, Karla Mücadele İl Eylem Planı çıkardıklarını ve her kurumun sorumluluk alanında çalışacaklarını bildirdi.

Şehirlerarası ulaşımda 5 Bölge Trafik Müdürlüğü istasyonunun sürekli çalışacağını söyleyen Vali Dalmaz, "Kent merkezinde belediye ve emniyet, kırsal alanda jandarma ile İl Özel İdaresi ekipleri, eğitimin aksamaması için Milli Eğitim Müdürlüğü, iletişimin kesintisiz yapılması için Telekom ve ÇEDAŞ ekipleri hazırlıklarını tamamladı. 24 saat aralıksız olarak bu kurumlar 179 Nolu Sivas Valiliği İl Kriz Masası ile irtibatlı olacaklar" dedi.

Vali Dalmaz, İl Özel İdaresi'ne bağlı toplam 108 iş makinesi ile birlikte 189 personelin görev alacağını söylerken, bir haftalık süre içerisinde ekiplerin 285 köyün bin 485 metrelik yolunda karla mücadele çalışması yaptığını dile getirdi.

Birçok köy yolunun kapalı olduğunu ve yol açma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Vali Dalmaz, il genelinde toplam 25 köy ile iletişim sağlanamadığını kaydetti. 57 köye elektrik verilemediğini de ifade eden Vali Dalmaz, 607 köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Vali Dalmaz, karayollarında ise tüm hatların açık olduğu, ancak Zara-Divriği, Altınyayla-Kangal, Yıldızeli-Çırçır yollarının ulaşıma kapalı olduğunu belirtti. Sivas Havaalanı yolunun sürekli açık kalması için de DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nün görevlendirildiğini belirten Vali Dalmaz, "Hava ulaşımı Sivas için önemli. Havaalanı yolunu sürekli açık tutacağız. Uçakların sürekli Sivas'a inmesi için de çalışmalarımız devam edecek. Hava koşulları nedeni ile uçakların iklim farklılığı olan Samsun'a indirilmesi yerine Kayseri'ye veya havada biraz daha kalabilmeleri ve ulaşımın Sivas'tan yapılması için de ilgili bakanlıkla görüşmelerimiz oldu" dedi.

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Sami Aydın ise, bu yıl karla mücadele çalışmalarında bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi. Şu an yeni alınan 2 adet tuz atma aracının çalıştığını belirten Aydın, "Yarın 2, haftaya da 2 tane daha buz atma makinesi gelecek. Bu makinede karları taşımak yerine eritme yoluna gideceğiz. Bunun kaliteli ve iş yapma konusu, kar taşımaktan daha ekonomik ve hızlı oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:15:17
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 18:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.100.xxx Tarih : 27.12.2008 09:10:55

Sivasın kaderi bu. ama devletimizin resmi makamları sağolsunlar olağanüstü efor göstererek gece gündüz demeden bu olumsuzlukları gideriyorlar...