5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

62'lik herkül görenleri şaşırtıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde ikamet eden 62 yaşındaki Veysel Ayan'ın yaptığı zor spor hareketleri görenleri şaşkına çeviriyor.


Yaptığı spor hareketleri ve güç gösterileri ile çevresinde 'Sivaslı Herkül' olarak bilinen Ayan, sporu çok sevdiğini söyledi. Yaşam şartları nedeni ile uzun yıllar spor yapmadığını dile getiren Ayan, emeklilik döneminde tekrar başladığı sporla form tuttuğunu söyledi.


Spora okul hayatında başladığını söyleyen Ayan, "1960 ile 1970 yılları arasında okuduğum dönemlerde her gün barfiks çekerek spor yapıyordum. Sonra Avustralya'nın Melbörn şehrine giderek uzun yıllar taksicilik yaptım. Sonra Türkiye'ye döndüm. İlçede ve İstanbul'da da taksicilik yaptıktan sonra emekli oldum. Çalıştığım yıllar süresince bir tane spor hareketi yapmadım" diye konuştu.
Yaşının 62 olduğunu ve kendi yaşıtlarının bastonla gezdiğini ifade eden Ayan, "Buraya geldikten sonra tekrar spor yapmaya başladım. Yaptığım hareketler oldukça zor. Birçok kişi bunları yapamaz. Ama ben yapabiliyorum. Allah'ın bir vergisi bu" dedi.


Yaptığı spor hareketleri ile çevresinde neşe kaynağı da olduğunu söyleyen Ayan, "Yaptığım spor hareketleri oldukça ilgi görüyor. Ben bunları hem sağlıklı bir yaşam için, hem de güzel ve eğlenceli vakit geçirmek için yapıyorum. 3-4 kişinin koparamadığı ip ve kabloları tek başıma koparabiliyorum" dedi. Sivaslı Herkül Veysel Ayan, her gece 1 saat yürüyüş yaptığını da sözlerine ekledi.


Bu arada Ayan'ı gören vatandaşlar, genç olmalarına rağmen Ayan'ın yaptığı hareketlerin hiçbirini yapamayacaklarını söyleyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 16:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devrim kocabay IP: 210.49.164.xxx Tarih : 23.02.2008 12:43:09

atmislik herkulu taniyorum kendisi anlattiginiz kadar var. ama bitek bana bas gelemiyo kendisi. bunuda kendisine iletebilirsiniz.hey masallah arslan herkul enistemiz seninle gurur duyuyoruz yuru seni kim tutar.