6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

7 saatlik seferberlik

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mide kanaması geçiren bir hasta, köylülerin 7 saatlik çalışması sonrası hastaneye yetiştirildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçeye bağlı Aşağı Çakmak köyünde rahatsızlanan Turan Akkaya (56) için köylüler seferber oldu. Köylüler, yolu kendi imkanlarıyla 7 saatte açarak Akkaya'yı hastaneye yetiştirdi.

Aşağı Çakmak Muhtarı Mustafa Bulut, 9 kilometrelik yolu kendi imkanlarıyla açtıklarını belirterek, "Aşırı kar yağışı nedeniyle köyümüzün yolu kapandı. Aniden rahatsızlanan ve mide kanaması geçirdiği söylenen Turan Akkaya'yı hastaneye yetiştirmek için bütün köylü seferber olduk ve kendi imkanlarımızla hastaneye yetiştirmeye çalıştık. Hastamız acil olduğu için iş makinelerinin gelmesini beklemedik ve köyümüzden yaklaşık 12 kişi küreklerle yolu temizledik. Ardından traktörle birlikte yolu açmaya başladık.Özellikle Mazıkıran Beli'nde yolu açmakta çok zorlandık. Kar kalınlığı traktörün boyu kadardı; bazı yerlerde yaklaşık 3 metreyi buluyordu. Bütün imkanlarımızı seferber edip 9 kilometrelik yolu 7 saatte açarak hastamızı hastaneye yetiştirmeyi başardık" dedi.

Bu sene kışın çok ağır geçtiğini kaydeden Bulut, "Her şeyi devletten beklememek lazım. Bu yıl kış çok ağır geçiyor. Yıldızeli de çok geniş bir coğrafyaya yayıldığı için iş makineleri her yere yetişmekte zorlanıyor. Biz de bu nedenle hastamızı kendi imkanlarımızı kullanarak sağ salim hastaneye ulaştırıp tedavi ettirdik ve tekrar kendi imkanlarımızla köyümüze geri döndük" ifadelerini kullandı.

Köylülerin büyük uğraşları sonucunda Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Turan Akkaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 16:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?