5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

8 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiası

SİVAS'ın Akıncılar İlçesi'nde, ilköğretim okulu öğrencisi 8 yaşındaki A.E.'nin, kendisine çikolata vereceğini söyleyen kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edildi. Yaşadığı şoktan konuşmakta güçlük çeken çocuğun verdiği eşkalin yetersiz olması nedeniyle zanlı henüz yakalanamadı. 

Olay, 15 Mayıs 2006'da Akıncılar'daki Yeşilyazı 80'inci Yıl İlköğretim Okulu'nun yakınlarındaki boş arazide meydana geldi. Akıncılar'a bağlı Şenbağlar Köyü'nde oturan Fatma ve Mümin E. çiftinin oğulları A.E., taşımalı eğitim sistemiyle eğitim gördüğü Yeşilyazı 80'inci Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçesinde öğlen yemeğinden sonra arkadaşlarıyla oyun oynamaya başladı. 

Bu sırada, orta yaşlı bir erkek, A.E.'yi yanına çağırarak, “Gel sana çikolata vereceğim'' dedi. Çoçuğu gözlerini kapatarak boş bir araziye götüren kimliği belirsiz kişinin, fiili livata yoluyla A.E.'ye tecavüz ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra korkup kimseye birşey anlatmayan çocuğun tecavüze uğradığını, annesinin banyo yaptırırken farkettiği öğrenildi. Banyo sırasında çocuğunun bacaklarında kan gören annenin durumu polise bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. 


Tecavüze maruz kaldığı belirlenen çocuk, yer göstermek için götürüldüğü olay yerinde konuşamadı. Psikolojisi bozulduğu için bir süre Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde psikolojik tedavi gören A.E., ilçe savcılığının talebi üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'na inceleme için götürülmek üzere bugün Sivas'a getirildi. Yaşadığı şok nedeniyle konuşmakta güçlük çeken çocuğun verdiği eşkalin yetersiz olduğu, zanlının henüz yakalanamadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 15:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betül seven IP: 85.106.158.xxx Tarih : 12.03.2008 19:15:11

dünyamız giitikçe kötüye gidiyor 8 yaşındaki daha melek olan çocuga bile onları yapabiliyorlarsa allah affetsin bişey diyemiyorum ama bunu yarken niye bi yetkili yada görevli yoktu???