6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

860 köyle ulaşım kesildi!

SİVAS'ta etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar nedeniyle 860 köy yolu ulaşıma kapanırken yağan karın keyfini çıkaranlarda oldu.

Akşam saatlerde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, gece boyunca etkisini sürdürdü. Kar, ulaşım başta olmak üzere sosyal yaşamı olumsuz etkiledi. Valilik Kriz Merkezi il merkezi ve ilçelere bağlı 860 köy yolu ulaşıma kapandığını açıkladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarına zarar gördü. Kar nedeniyle 77 köye elektrik verilemezken, 27 köyün telefon bağlantısı kesildi. Yağan karın tadını il merkezinde çıkaranlarda oldu. Kent merkezinde belediye ekipleri, kent içerisinde kar temizliği yaptı.

Yüksek kesimlerde karla birlikte sürgün de oluşması nedeni ile trafik akışının sağlanması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Sivas'tan Ercincan, Malatya, Kayseri ve Tokat yönüne giden sürücüler, dikkatli olmaları ve yanlarında mutlaka çekme halatı ve zincir bulundurmaları konusunda uyarılıyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 12:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet topal IP: 78.160.5.xxx Tarih : 29.12.2008 18:14:01

okullara giderken zorluk yaşıyoruz