6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

91'inci yıl coşkusu!

ATATÜRK'ÜN SİVAS'A İLK GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 91. yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Tugay Komutanı Muammer Bayram ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün İlk Adım Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Daha sonra şeref defterini imzalayan Vali Ali Kolat burada şeref defterine yazdığı notu okuyarak, "Aziz Atatürk. Türk milleti tarihi boyunca esarete boyun eğmemiş hür bağımsız yaşayarak hür olmanın haklı onuruyla tarihe damgasını vurmuştur. Yeni bir tarih yazmak, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Türk topraklarındaki işgaliyeti ebediyen sonlandırmak ve modern Türk milletinin temellerini atmak amacıyla güvenli kent Sivas'a teşriflerinizin 91'inci yılında şehrimiz sizi ve dava arkadaşlarınızı yine o günkü gibi büyük bir güven ve coşkuyla anmaktadır. Tam bağımsızlık meşalesinin önemli kavşağı Sivas bugün Cumhuriyet şehrine yakışır bir şekilde gelişmekte ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine yükselme noktasında emin adımlarla ilerlemektedir. Türk milleti ve Sivas halkı dün olduğu gibi bugün de huzuru,güveni ve birliğimizi tehdit etmeye yönelik fesatlara karşı mücadelesini sürdürecektir" dedi.

Kolat'ın konuşmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından bir gösteri yapıldı.

Cumhuriyete İlk Adım Anıtı önünde yapılan törene Vali Ali Kolat, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, il kurum kuruluş müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

ATATÜRK'ÜN SİVAS'A İLK GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN SİVAS'A İLK GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN SİVAS'A İLK GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 12:21:05
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 12:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?