3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

AB destekli mesleki eğitim

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğünce Avrupa Birliği (AB) destekli mesleki eğitim kursu düzenlenecek.

OSB Müdür Vekili Serkan Ata, 232 bin Euro'luk bir ödenekle hayata geçirecekleri kurslarda, 200 kişiye 8 farklı alanda mesleki eğitim verileceğini belirterek, projenin Türkiye İş Kurumu koordinatörlüğünde yapılacağını ifade etti.

Ata, "Proje kapsamında organik tarım ve hayvancılık, zirai tarım aletleri üretimi, sıhhi tesisat, doğalgaz, halı, kilim dokuma, bağlama üretimi, mobilya, dekorasyon, grafik ve web tasarımı ile iş makinesi operatörlüğü alanlarında mesleki eğitim kursları verilecektir. Altyapı çalışmaları devam eden Organize Sanayi Bölgemizin gelişmesi, hızlandırılması ve güçlendirilmesi ve aynı zamanda nitelikli eleman yetiştirilmesini sağlamak istiyoruz. Ayrıca, AB gibi hibe programlarının ilçeye tanıtılması yeni projelere ışık olmasını ve işsizlikten kaynaklanan sosyal problemlerin çözümüne katkı sağlamaktır. Projede kursiyerler 18 - 28 yaş arasında ki erkekler ve 18 - 45 yaş arasındaki bayanlardan oluşacaktır. Proje, kurs ön kayıt formlarını vatandaşlarımız, 28 Şubat 2009 tarihine kadar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzden, Şarkışla İş Adamları Derneğinden, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden, Tarım İlçe Müdürlüğünden, Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünden, Özel İdare Müdürlüğü ve Meslek Eğitim Merkez müdürlüklerinden alabileceklerdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 21:05:05
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 21:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?