6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Abdesthaneye soba kurdu

Sivas'ta bir cami görevlisi, cemaati soğuktan korumak ve zeminin buz tutmasını önlemek için abdesthaneye soba kurdu.

Sivas'ta hava sıcaklığının aşırı derecede düşmesiyle abdest alırken üşüyen vatandaşın imdadına soba kurarak yetişen abdesthane görevlisi Ahmet Özdemir, bu davranışıyla cemaatin takdirini topladı.

Kış mevsimi nedeniyle abdest alınırken vatandaşların çok üşüdüğünü söyleyen Özdemir, "Abdest almaya gelenler üşüyor. Yere damlayan sular ise buz tutuyor. Biz de vatandaşların abdestten sonra ısınması ve yerlerin buz tutmaması için tuvalete soba kurduk. Bu çalışmamızdan cami cemaati ve çevre esnafı memnun kaldı.
Tuvalet ücretimiz 50 YKr. Soba da yakıyoruz. Ancak sadece tuvalet ücreti alıyoruz. Isınmak için ekstra bir ücret talep etmiyoruz. Sabah geldiğimizde sobamızı hemen yakıyoruz. Yakacak olarak da ne bulursak onu yakıyoruz. Kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz odunların yanı sıra esnaf ve cemaat de karton ve odun getiriyor" diye konuştu.

Soğuk suyla abdest aldıktan sonra üşüyen ve sobanın başında ısınan cemaat ise Ahmet Özdemir'e teşekkür ederek, "Havalar çok soğuk gidiyor. Abdest alınca da üşüyoruz. Sobanın başına gelerek ısınıyoruz. Bu uygulama hoşumuza gitti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özel kişi IP: 78.163.123.xxx Tarih : 19.12.2008 10:25:10

allah razı olsun dedemizden yaslı halkımız olmasa birlik beraberlik te kalmayacak