6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

ADD: O, 35 bin kere idam edilmeli

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanlığı’nda 28 sivil toplum örgütünün başlattığı "30 Bin Yurttaşımızın Katili Abdullah Öcalan’ın Yeniden Yargılanmasına Hayır" adlı imza kampanyasına Büyük Birlik Partisi de (BBP) destek verdi.

BBP Sivas İl Başkanı İsmail Yıldırım ve beraberindeki partililer, ADD tarafından İstasyon Caddesi’ndeki imza standına geldi. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, ADD’nin başlattığı imza kampanyasına destek verdiklerini belirterek, "Türkiye’nin verilmiş kararını göz ardı eden ve Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasını isteyen AB’nin kararına karşı olduğumuzu göstermek için bu kampanyaya destek veriyor, ADD yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşma sonrasında Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal’ı dernek binasında ziyaret eden Yıldırım, alınan karara tepkili olduklarını ifade ederek, "35 bin çocuk, asker, polis ve çaresiz insanımızı katleden terör örgütü elebaşının yandaşları, Dağdan Eve Dönüş Yasası’ndan faydalanarak, tekrar eski hayatlarına döndüler. Bugün 3 tane daha şehit verdik. Buna rağmen, Apo’nun yeniden yargılanması, dış güçler tarafından isteniliyor. Onların ülkelerinde böyle bir durum olsa ne yaparlardı tahmin edemiyorum" dedi. Yıldırım, "35 bin kere idam edilmesi gereken Apo’nun elini kolunu sallayarak gezmesini istemiyor ve buna izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Ayrıca, hükümet yetkililerini de uyarmak istiyorum. AB’ye üye birçok ülke, AB’nin kanunlarını kabul etmiyor. Bizler de bu şekilde, kendi kanunlarımızın aksine karar verenlerinkini kabul etmememiz gerekir" diye konuştu.

Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal da, gaziler olarak içlerinin yandığını kaydederek, "Binlerce insanı öldüren, yaralayan ve gazi eden bu insanın idam edilmesi gerekirken, dış güçler tarafından bu kişiye destek geliyor. Yeni PKK’nın destekçisi dış güçler, şimdi ele başına destek veriyor. Türkiye’deki bölünmez bütünlüğü korumak için birlik, dirlik ve bölünmez bütünlüğümüz için tek bir vücut olarak hareket etmemiz gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 14:40:07
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?