7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

ADH'ne yeni röntgen cihazı alındı

Sivas'ın Akıncılar İlçesi'ndeki Akıncılar Devlet Hastanesi'ne (ADH) yeni alınan röntgen cihazı ile Radyoloji Servisi'nin açılışı Kaymakam Gökmen Çiçek tarafından yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü desteği ile ADH'da kurulan tanı ve tedavi amaçlı Radyoloji Servisi ile röntgen cihazının açılışına Kaymakam Çiçek, daime müdürleri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan ADH Başhekimi Mehmet Gülsever,ilçenin ve hastanenin önemli sorunlarından birinin giderilmiş olduğunu belirterek, "Hastanemizin en önemli eksikliklerinden biri olan röntgen cihazının gelmesi ile vatandaşımızın başka ilçelere yada il merkezine gitmelerine gerek kalmadı. Cihazla yapılan çekimler 5 dakika içerisinde vatandaşımıza teslim ediliyor. Böylelikle hastamızın tedavi ve hastalık tanısında hızlılık oluyor" dedi.

Ardından servis ve cihazın açılışını yapan Kaymakam Çiçek, Başhekim Mehmet Gülsever ve Radyoloji Teknisyeni Nilüfer Uyaroğlu'dan cihaz ve yapılan işlemler hakkında bilgi aldı. Kaymakam Çiçek, Akıncılar ilçesinin her geçen gün geliştiğine dikkat çekerek, "Sağlık alanında en büyük eksikliğimiz giderilmiş oldu. Artık vatandaşlarımız başka yerlere giderek, röntgen çektirmeyecekler. Kendi hastanemizde daha hızlı şekilde röntgen çekilip, tedavilerini de yaptırabilecekler" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 13:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?