6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Afgan polislere Sivas'ta eğitim

AFGANİSTANLI POLİSLER SİVAS'TA EĞİTİM GÖRECEK

Japonya'dan gelen heyet Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Sivas Valisi Ali Kolat Afganistanlı polislerin eğitiminde görev yapacak beş Japon judo eğitmenlerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Japonya'dan gelen heyet Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Sivas'ta eğitim görecek Afganistanlı polisler için görevlendirilecek olan Japon judo hocalarına yardımcı olunacağı belirtildi. Vali Ali Kolat yaptığı açıklamada yapılan programa ellerinden geldiği sürece destek vereceklerini söyledi. Bölgesel Birim Genel Müdür Yardımcısı Satahsi Iwakiri ise işbirliği içerisinde olduklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Sayın valimiz ve Türk heyetinden birçok yetkili bizlerle ve misyonumuzla ilgili işbirliği içerisinde çalıştılar ve bizler bu ziyaretimizin sonuçlarını olumlu buluyoruz. Çok memnunuz. Tabi ki bu program temelde aslında Türk hükümeti tarafından yönetilecek. Özellikle burada Sivas'ta yönetilecektir ve bugün de sayın valimiz bize bu programı ellerinden geldiği sürece destekleyeceği sözünü vermiş bulunuyor. Bende bu mesajı Tokyo'ya götüreceğim" şeklinde konuştu.

Vali Ali Kolat Japon heyetine önce Valilik binasında balkona çıkarak Sivas'ı anlattı ve şehri tanıtan CD'ler ve çeşitli hediyeler takdim etti.

AFGANİSTANLI POLİSLER SİVAS'TA EĞİTİM GÖRECEK
AFGANİSTANLI POLİSLER SİVAS'TA EĞİTİM GÖRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 16:44:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 17:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?