3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Afrika'ya sağlık hizmeti götürüyorlar

Sivas Anadolu Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (ANSADER) üyesi 28 kişi, Afrika'nın Moritanya ülkesine giderek 5 bin kişiyi sağlık kontrolünden geçirip ücretsiz sağlık malzemesi ile ilaç dağıtımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ANSADER tarafından Moritanya'da yapılacak sağlık taraması için bir araya gelen 28 doktor, eczacı, diş hekimi ve yardımcı sağlık görevlisi, bugün yola çıktı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan sağlık ekibi, yakınları ile vedalaştıktan sonra İstanbul'a gitmek üzere havaalanına geçti.

Uçakla İstanbul'a giden sağlıkçılar, yarın öğle saatlerinde Moritanya'ya gidecek.
Yapılacak olan etkinlik ile ilgili olarak yolculuk öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ANSADER Sivas Şube Başkanı Dr. Adnan Yıldız, geçen yıl da Moritanya'ya giderek 3 bin 500 kişiyi sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi.

Bu yıl yaklaşık 2 hafta sürecek olan etkinliklerinde 5 bin kişinin sağlık taramasından geçirileceğini belirten Yılmaz, "Oraya 1 ton ilaç ve sağlık malzemesi ile gidiyoruz. İnsanları sağlık taramasından geçireceğiz. Yine ilaç ve sağlık malzemelerini de ücretsizvereceğiz. Oradaki insanların yüzde 90'ı doktorla daha karşılaşmamış" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 13:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?