5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Ağaçlandırma seferberliği başlatıldı

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, gelecek nesillere daha güzel ve yeşil bir Türkiye bırakmak için çocuklara ağaç dikme sevgisinin aşılanması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 2008-2012 Milli Ağaçlandırma Seferberliği'nin Sivas ayağının çalışmaları anlatıldı. Toplantıya Vali Veysel Dalmaz, Kaymakamlar, Daire Müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Hamdi Dilmen, bu kampanya öncesinde Sivas Valiliği'nde başlatılan Yeşil Sivas Projesi kapsamında dikilen ağaç fidanlarının yüzde 65-70 oranında tuttuğunu, çalışmaların 50 bin 32 hektar alanda devam ettiğini bildirdi.

1 Kasım 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan kampanyaya dahil olduklarını ve bu kampanya için müdürlük olarak önümüzdeki yıl 3 milyon fidan üretmeyi planladıklarını belirten Dilmen, "Seferberlik sonrasında ormanlık alanların oranında artış olacak. Erozyonun önüne geçilecek. Sel ve taşkınlar azalacak. Barajlar dolacak. Çölleşmenin önüne geçilecek ve gelecek nesillere daha güzel ve yeşil bir ülke bırakılacak. Biz de bu seferberlik kapsamında belirlenen tarihler arasında 586 bin hektar alanda ağaçlandırma, 700 bin hektar alanda rehabilitasyon olmak üzere toplam 656 bin hektar alanda çalışma yapılacak" dedi.

Dilmen, Esenyurt, Tavra Deresi ve Meraküm tepesi civarında yeni ormanlık alanları oluşturduklarını da belirterek, Ziraat Bankası'na açılan hesaplara biner YTL yatıran kurum ve kuruluşlar adına ormanlıklar oluşturulacağını da belirterek, herkesten destek istedi. Ardından konuşan Vali Dalmaz, şimdiden yapılacak projelerin bahar aylarında hayata geçirileceğini belirtti. Ormanın medeniyetle eş değer olduğunu kaydeden Vali Dalmaz, "Önemli olan çocuklarımıza ağaç dikme sevgisini aşılamaktır. Orman teşkilatı olarak yapılacak projelere destek verilecektir. Sivas'ta orman olacak çok alan var. Her taraf bozkır. Medeniyet ve güzellikler ağaç sevgisi ile gelir. Aha güzel bir ülkeyi çocuklarımıza bırakmak için bu projenin desteklenmesi gerekir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?