3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

AGD'den imza kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şube Başkanı Kasım Kılıç, Türkiye'nin İsrail ile olan birçok konudaki anlaşmaları tek taraflı iptal edilmesi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan imza standında konuşan AGD Sivas Şube Başkanı Kasım Kılıç, İsrail'in masum sivilleri öldürmesinin bir insanlık ayıbı ve katliam olduğunu söyledi.

Saldırıların durdurulması için hükümetin kararlı adım atmasını isteyen Kılıç, "İsrail ile olan bütün askeri ilişkiler tek taraflı olarak iptal edilmeli. Büyükelçi, istenmeyen adam olarak ilan edilerek, ülkesine gönderilmeli. Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi'de Türkiye'ye geri çağırılmalıdır. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2004 yılında Amerika'daki Yahudi Lobisi'nden aldığı cesaret ödülünü iade etmeli. Türkiye, Ortadoğu'da kaos ve huzursuzluk çıkarmaktan başka bir amacı olmayan Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığından derhal istifa ettiğini bütün kamuoyuna deklare etmeli. Türkiye'nin öncülüğünde 8 İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8 harekete geçmelidir. Bunların yerine getirilmesi için imza kampanyası başlattık. Toplanan imzalar Başbakanlığı ve TBMM'ye gönderilecek" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?