7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

AGD'den SESOB'a ziyaret

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yönetim Kurulu üyeleri Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (SESOB) Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret ederek, Ahilik Bayramı'nı kutladı.

Ziyarete AGD Sivas Şube Başkanı Kasım Kılıç, beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri İbrahim Eyce, Yasin Durak ve Fatih Yaşatır ile birlikte SESOB Başkanı Köksal'ı ziyaret etti. Ahilik Haftası nedeniyle ziyarette bulunduklarını ifade eden AGD Başkanı Kılıç, Sivas'ta Ahiliğe yakışır güzel bir kutlama yapıldığını belirterek, Birlik Başkanı Beşir Köksal'ın şahsında tüm kutlama komitesine teşekkür etti.

Kılıç, "Ahilik, kardeşlik demektir. Bu yüzden Ahilik teşkilatı bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Hayır kuruluşlarının ayakta durmasını sağlayan da esnaf kardeşlerimizdir. Bizde tüm esnaf ve sanatkarımız adına Birlik Başkanımız Beşir Köksal’ı ziyaret ederek onların şahsında tüm esnaf ve sanatkarımızın ahilik bayramını kutluyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köksal, Ahilik geleneğinin 13. yüzyıla dayandığını belirterek, Ahi teşkilatının önemine değindi. Ahilik teşkilatının zamanla Cumhuriyet döneminden sonra esnaf ve sanatkarlar dernekleri olduğunu ve daha sonra da esnaf odaları birliğine dönüştüğünü belirten Köksal, "Ahilik Kültürü Haftası’nı ilimizde çeşitli etkinliklerle kutladık. Daha önce 23 ilde kutlanan Ahilik Haftası, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın yeni değiştirdiği yasayla bundan böyle 81 ilde kutlanacak. İlimizde gerçekleştirmiş olduğumuz kutlamalardan hem esnafımız hem de vatandaşlarımız memnun olmuşlardır. Bu kutlamaları her yıl yapmaya devam edeceğiz. Amacımız Ahilik kültürü ve ruhunu yaşatmak ve geleceğe taşımaktır" dedi

Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm illerin birlik başkanlarının da katılımı ile Kırşehir'de Ahilik kutlaması yapıldığını vurgulayan Köksal, bu kutlamanın bundan sonra tüm illerde yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?