2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Ağızlar aşureyle tatlandı

Suşehri Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla üç bin kişiye aşure dağıtımı yaptı.
Suşehri Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla, Balhatun Cami önünde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Aile Çay Bahçesi'nde aşure dağıtımı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel, vatandaşlara elleriyle aşure dağıttı.

Muharrem ayının İslam dininde önemli olduğuna değinen Kaymakam Demiral, "Tarihimizde çok önemli olaylar yaşanmıştır. Milletimizin bu olaylara birlik ve beraberlik noktasında ayrı bir bakış açısı vardır. Böyle bir mübarek ay içerisinde belediyemiz tarafından güzel bir etkinlik yapılarak vatandaşlarımıza hep birlikte aşure dağıtımı yaptık. Bilindiği gibi aşurenin içerisinde çok çeşitli maddeler var. Bunların harmanlanmasıyla güzel bir lezzet meydana çıkıyor. Bu da bize farklılıklarımız, zenginliğimiz mesajını göstermektedir. Belediyemize de böyle bir organizasyondan dolayı başta başkanımız olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyoruz" dedi. Belediye Başkanı Sedat Sel, Muharrem ayının dayanışmanın, muhabbetin, bir arada yaşam ve uzlaşı kültürünün anlatıldığı bir gün olduğunu belirterek, "Aşure, çok farklı ürünlerin bir araya gelmesinden oluşan çok lezzetli bir yemek. Bu bizlere bir arada yaşama kültürünü anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı, dağıtılan tatlı kadar lezzetlidir. Bu sebeple Suşehri Belediyesi olarak 3 bin kişilik aşure ikramında bulunuyoruz. Halkımızın Muharrem ayını kutlarım" diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımına, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 15:33:05
Güncelleme :5 Aralık 2011 Pazartesi 15:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?