7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ahırlar şehir dışına taşınıyor

Şehir merkezinde bulunan ahırlar kaldırılıyor. İlk etapta, toplam 47 ahırla ilgili olarak işlem yapan Belediye Zabıta Müdürlüğü, 14 ahır sahibine tebligat yaparak ahırların kaldırılması için 1 hafta süre tanıdı. Sürenin dolmasından sonra Belediye Encümen kararıyla ahırlar yıkılacağı bildirildi.

Bu çalışmalar kapsamında, 4 ahır mühürlenirken, 29 ahır da boşaltıldı. Ahırlar, 31 Mayıs 2005 tarihine kadar boşaltılarak kaldırılacak. Karara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacak.

Ahırların çevreye verdiği olumsuz etkilerinin önlenmesi için, Sivas Belediye Meclisi, 19.08.2004 tarih ve 60 sayılı kararıyla ahırların şehir dışına nakledilmesini kararlaştırmıştı.

31 Aralık 2004 tarihinde ahır sahiplerine taşınılması için tebligat yapılmış ve ahırların 31 Mart 2005 tarihinde tamamen kaldırılacağı bildirilmişti.

31 Mart tarihinden sonra ahırlarını şehir dışına nakletmeyen veya tasfiyede bulunmayan ahır sahipleri hakkında idari işlem başlatıldı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ahır sahiplerine tanınan sürenin dolmasının ardından harekete geçerek, şehir merkezinde bulunan ahırların şehir dışına çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. İl merkezinde çevre kirliliğine, kötü bir görünüme ve çeşitli hastalıklara sebep olan ahırlar, Sivas Belediye Meclisinin aldığı kararla şehir dışına çıkarılıyor.

Bu çerçevede üç ana bölgede çalışmalarına devam eden Zabıta ekipleri ilk etapta, toplam 47 ahırla ilgili olarak işlem yaptı. 14 ahır sahibine tebligat yapılarak, ahırların kaldırılması için 1 hafta süre tanındı. Sürenin dolmasından sonra Belediye Encümen kararıyla ahırların yıkılacağı bildirildi. Bu çalışmalar kapsamında, 4 ahır mühürlenirken, 29 ahır da boşaltıldı.
Belediye Zabıta Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalarda, şehir üç ana bölgeye ayrıldı. Bu bölgelerde yer alan ahırlar 31 Mayıs 2005 tarihine kadar boşaltılarak kaldırılacak.
Alınan karara uymayan ahır sahipleri hakkında ise cezai müeyyideler uygulanacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 18:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?