6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Aile hekimliği uygulaması başlıyor

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI SİVAS'TA BAŞLIYOR

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde 2005 yılından itibaren Düzce'de başlayan Aile Hekimliği uygulaması 20 Eylül itibari ile Sivas'ta da uygulamaya başlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sivas İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, "Hekimler bu birimlerde bir aile sağlığı elemanı ile kendisine bağlı nüfusa hizmet vereceklerdir. Aile hekimliği uygulamasıyla her ailenin bir aile hekimi olacaktır. Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini artırmak ve halk sağlığının iyileştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve sağlığı tehdit eden risk kaynaklarının ortadan kaldırılmayı amaçlayan aile hekimliğinde, doktorların koruyucu hizmetler ile birinci basamak sağlık hizmeti sunumunda etkili bir biçimde rol almalarını sağlamaları hedeflenmiştir. Özellikle birinci basamak sağlık hizmet sunumunun kendine özgü bilgi ve koşullar içerdiği gerçeğinden yola çıkılarak kapsamlı, sürekli, koordine edilen ve kişiye özel bir sağlık hizmeti verilmesinin sağlanmasında Aile Hekimleri çok önemli bir konuma sahip olacaktır. Vatandaşlarımızın aile hekimliği uygulamaları hakkında bilgilendirilmeleri içinde bu süreçte eğitimler verilecektir. Aile hekimlerimiz 7 Ağustos'ta kendi bölgelerini belirleyecek 20 Eylül'e kadar hazırlıklarını tamamlayıp 20 Eylül'de aile hekimliği uygulaması ilimizde başlayacaktır" dedi.

Sivas'ta yapılan çalışmalar sonucunda 17 Toplum Sağlığı Merkezi, 54 Aile Sağlığı Merkezi, 115 Sağlık Evi, 169 Aile Hekimliği Birimi planlanarak 1. Basamak Sağlık Hizmetleri'nin daha kaliteli, düzenli ve devamlı verilmesi hedeflendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 15:09:04
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 15:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?