7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

AK Parti'nin kapatılması davası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın, AK Parti'nin kapatılma kararının Anayasa Mahkemesi'nce kabul edilmesinin piyasalarda beklenen olumsuzluk ile ilgili olarak, "Tabi parti merkezi bu konuda üzerine düşen çalışmaları yapıyor" dedi. 

Partisinin İl Divan Toplantısı'na katılan Açıkalın, bu toplantının teşkilatlanma yapısını tamamlamak, yerel seçim çalışmalarına hız vermek için olduğunu söyledi.
Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Açıkalın, Sivas'ta yapılması düşünülen Bölge Araştırma Hastanesi için 2 alternatif yerin belirlendiğini belirterek, "Sivas'a bir Bölge Hastanesi yapılması düşünülüyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı bunu küçük gördü ve büyük bir Bölge araştırma Hastanesi kurmaya karar verdi. Şu an için ödenek çıktı. Yer sorunu da çözümlenmek üzere. 2 yer var. Bunları Ankara'dan gelecek ekipler inceleyerek birine karar verecek. Kararın verilmesinin ardından hastane inşaatına başlanılarak, en kısa sürede bitirilecek" dedi. 

AK Parti'nin kapatılma kararının ilgili mahkeme tarafından kabul edildiği takdirde, piyasalara olumsuzluğunun nasıl olacağı sorusuna ise Açıkalın, davanın açılması ile bu iddianın finansal piyasalara yapacağı olumsuz etkinin yarısından fazlasını yerine getirdiğini belirterek, "Biliyorsunuz şuanda dünyada finansal bir kriz var. Mortgage fonlarının yani dış gelirli insanlara satılmış olan konutların geri ödemelerinde geri dönüşlerinde ciddi bir sorun var. Bu önce finans piyasalarında başladı sonra reel sektörü etkiliyor. Bu tabi Avrupa'ya yansıdı biliyorsunuz. Şuanda bankacılık sektöründe Avrupa'nın merkezi sayılan Londra'da birçok banka iflas etti. Ve ilk defa tarihinde İngiltere bankalara el koydu, yani kamulaştırdı. Bunlar sonuçta reel sektöre de yansıyacak. Tabi ülkemiz de küresel bir ekonomi dünyayla 300 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip bir ekonomi. Dolayısıyla dünyadaki ekonomik krizden etkilenmemesi mümkün değil. Amerika'da vuku bulacak bir krizden bütün dünya etkilenecek sadece Türkiye değil. Bu yargıya intikal etmiş bir süreç. Bizim bu konuyla ilgili olarak herhangi bir şey söylememiz iddia etmemiz doğru değil. Tabi parti merkezi bu konuda üzerine düşen çalışmaları yapıyor" dedi. 

Mahkeme kararının partiye oy oranında nasıl yansıyacağı konusunda ise Açıkalın, "Artıştan başka bir şey olmayacak. Partimizin oyları artacaktır" dedi. 

Sivas 2 Nolu Askeri Dikimevi'nin kapatılma kararı öncesinde bazı sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinin 'İktidar Milletvekilleri bizi yalnız bıraktı' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Bilindiği gibi askeriye kendi içinde yenilenmeye gidiyor. Bir çok ihtiyacını satınalma ile yapıyor. Bu kararı onlar verdi. Biz, sonuç alacağımız konular üzerinde çalışma yapıyoruz. Sonuç alınmaz ise fazla üzerinde durmuyoruz" dedi. 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 14:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Guner Sagirkaya IP: 85.27.90.xxx Tarih : 31.03.2008 02:43:36

Sayin ,AKP,Millet vekilim güzel basin toplantisi yapmaniz acaba neden ,Sivas 2 nolu Askeri dikim evinin kapatilma karari verildiginde neden sivil toplum guruplariyla beraber basin toplatisi yapmadiniz diger bir konuda devlet muafaza offisinin kapatilmasinda da her hangibir calisma yapmadiniz sizleri oraya neden goderdik, Sivas halki orada oturun diyemi Sivas icin faydali olmiyacaksaniz lutfen Sivasin millet vekiliyiz demeyin istifa edin,simdide yerel secmler icin bol bol Sivasa ve Ilcelere ve koylere gideceksiniz ilimize ve ilcelerimize hangi hizmeti getirdiniz sizlere sorabilirmiyim ,Ôrnegin ,Gemerek ilcesi icin ne yaptiniz Sivasin 6 millet vekili olarak ve ilce teskilatiniz bu sorduklarima cevap vermenizi istemekteyim saygi ve sevgilerimle .