5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Akıllı tahta Sivas'a geldi

Sivas'a ilk kez getirilen akıllı tahtalar Milli Piyango Lisesi'nde kullanılmaya başlandı.

Türkiye'de son zamanlarda bir çok okulda kullanılan ve öğrenci ile öğretmenlere büyük kolaylık sağlayan akıllı tahtaların tanıtımı yapıldı. Sivas'ta ilk kez Milli Piyango Lisesi'nde kullanılmaya başlanılan akıllı tahtaların tanıtımı Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramis Dumlu ile Milli Piyango Lisesi Müdürü Mustafa Karadağ tarafından yapıldı.
Okul Müdürü Karadağ, kullanımının kolay olması ile birlikte eğitim açısından önemli olan akıllı tahtaların 10 sınıfta kullanılmaya başlandığını belirterek, "Derslerde anlatılacak konunun projektörle tahtaya yansıtılması ile kullanılan bu akıllı tahtalar, manyetik kalem yardımıyla derslere ayrı bir renk katıyor. Bu sayede öğrencilerin görerek ve işiterek dersi dinlemeleri hem zihinde kalıyor, hem de ezbercilikten uzaklaşılmış olunuyor" dedi,

Bu tahtaların ders müfredatlarında zamandan tasarrufta sağladığını dile getiren Okul Müdürü Karadağ, Öğrencilerin dersi daha iyi anlamalarını sağlayacak ve zamandan daha fazla tasarruf edeceklerini sözlerine kaydetti. Ardından 2004-2005 eğitim ve öğretim yılına başlayan Milli Piyango Lisesi Okul Müdürü Karadağ tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. Okullarının birinci düzey olduğunu anlatan Karadağ, tüm branş ve sınıflarda son sistem cihazların olduğunu kaydederek, bu sayede birinci düzey bir okul olduklarını ve öğrencilerin okula severek geldiğini de sözlerine kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 15:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?