6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Akıncılar ilçesi gelişiyor

Sivas'ın Akıncılar Kaymakamı Gökmen Çiçek, ilçedeki çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, “Akıncılar'da daha çok yapacak işimiz var" dedi.

Akıncılar ilçesine atandığı günden buyana birçok projeye imza atan Kaymakam Gökmen Çiçek, yeni iş imkanı ve iş alanları oluşturduklarını söyledi.

Çiçek, "Akıncılar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde mezun olan 18 bayan kursiyerimize Aksu Tekstil’de iş imkanı sağlanmıştır. İlçenin kanayan yarası olan çok amaçlı bir salonumuz yoktu. Bu doğrultuda İstanbul'da bulunan işadamı Azimet Şahlanoğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, Akıncılar'a çok amaçlı modern bir salon yapılmaya başlandı. Hummalı bir şekilde devam eden çalışmalar sonunda yeni salonumuzu Akıncılar Kavun Festivali’nde açmalı planlıyoruz. Eğitim alanında da Akıncılar 80. Yıl İlköğretim Okulu’nu, Vali Veysel Dalmaz'ın katkılarıyla yeniden onarıp eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. OKS’de ise 18 öğrencimiz başarılı olmuş ve çeşitli liselere yerleşmiştir" dedi.

Kaymakam Çiçek, bu yıl düzenlenecek olan Akıncılar Kavun Festivali'nin en iyi şekilde geçmesi için tüm hazırlıklara başladıklarını söyledi. Kaymakam Çiçek, "Festival için Akıncılar Belediyesi, Akıncılar Kaymakamlığı ve Akıncılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından bir komite oluşturuldu.

Festivale Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı davet ettik. Çeşitli etkinlikler ve yarışmaların yapılacağı festivalde, ayrıca sanatçı Yağız’da bir konser verecek. Akıncılar’ın daha da gelişmesi ve modernleşmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 11:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?