3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Akıncılar'da Madımak Festivali

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde düzenlenen Madımak Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Elibüyük köyünde ilk defa düzenlenen Madımak Festivali'nde, köy kadınları tarafından yaylalardan toplanıp pişirilen madımaklar gelen misafirlere ikram edildi. Madımak yemeği pişirme yarışmasının da düzenlendiği festivalde, Akgül Kartal birinci, Vesile Turan ikinci, Hatice Bayar ise üçüncü oldu. Madımak pişirme yarışmasında dereceye giren Akgül Kartal altınla ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara ise çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca, yaylalardan madımak toplayan köylü kadınlara ise çeşitli hediyeler verildi.

Madımak Festivali ile ilgili bilgi veren Elibüyük Köyü Dernek Başkanı İlyas Petek, bundan sonra ki yıllarda temmuz ayının ilk haftasında Madımak Festivali düzenleyeceklerini söyledi. Petek, “Sivas ve çevresi madımak yemeği ile ün yapmıştır. Fakat bu güne kadar, ne Sivas'ta, ne de ilçelerinde madımak festivali adı altında hiçbir etkinlik düzenlenmemiştir. Bizde dernek olarak yaptığımız araştırmalarda, Türkiye'de bir ilki yaparak, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Elibüyük şenliğimizin adını “Geleneksel Yayla Madımak Şenliği” olarak değiştirdik. Bundan sonra bu şenliğimize devam edeceğiz” dedi.

Akıncılar'da bulunan daire amirleri, Suşehri Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç, Suşehri Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi İlyas Koçali ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival, yöresel sanatçıların konseri ile devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?