3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

AKP'de kongre heyecanı

AK Parti 3. Olağan Sivas İl Kongresi yapıldı.

4 Eylül Spor Salonu'nda yapılan kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, AK Parti Sivas Milletvekilleri Mustafa Açıkalın, Hamza Yerlikaya, Selami Uzun, Osman Kılıç ile partinin il ve ilçe teşkilatından yöneticiler katıldı.

Sivas Valiliği ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra kongreye gelerek burada bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, göreve geldiklerinden sonra gazetelerde AK Parti için çıkan haberlere değinerek, "Biz bu ülkenin idaresine irademizi ortaya koyarak geldik. Bize bu devlet iki tane şirket yönetilmeyle yönetilmez dediler. En fazla 6 ay dayanabilir dediler. Önce ekonomiyi öne sürdüler olmadı daha sonra siyaset yapalım dediler gene olmadı. En sonunda dediler ki ayak oyunları yapalım. Bir zamanlar gazetelerde bir başlık vardı. Burkina Faso Türkiye Fiso. Bu ülke nerededir ki Türkiye ile kıyaslanabiliyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ise partiyi kurdukları zaman Tayyip Erdoğan'ın muhtar bile olamayacağı söylenirken, 4 ay sonra iktidara geldiklerini belirterek, "Biz bu partiyi kurduğumuz zaman Tayyip Erdoğan muhtar bile olamaz dendi. Ancak parti kurulduktan 4 ay sonra Tayyip Erdoğan iktidara geldi" diye konuştu.

AK Parti Sivas İl Başkanı Zeki Kılıç, AK Parti'nin oylarında bir kayıp olmayacağını söyleyerek, "Bugün yeni bir seçim yapıldığında AK Parti'nin oyu 29 Mart seçimlerindeki sonuç değil ondan önceki genel seçimde aldığı oyu alacaktır. 29 Mart seçimlerindeki sonuç malum kaza mahalline geç ulaşılmasından dolayı ulusal basının da etkisiyle halkın duygusal davranmasıdır. Bugün AK Parti oylarını kaybetmemiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Deha Denemeç hizmetlerinden dolayı AK Parti Sivas İl Başkanı Zeki Kılıç'a bir plaket verdi. 

 AK Parti Sivas İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde Burhanettin Kuru yeni il başkanı seçildi. 4 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Fahri Bahadır ile Burhanettin Kuru listeleri yarıştı. 600 delegenin oy kullandığı kongrede, Burhanettin Kuru 407 oy alarak yeni il başkanı olurken, Fahri Bahadır ise 24 oy aldı. Kongrede 6 oy geçersiz sayılırken,163 delege ise oy kullanmadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 09:19:09
Güncelleme :28 Haziran 2009 Pazar 10:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?