6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

AKP'den hain saldırıya kınama

AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na yapılan menfur saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesi olayını kınadıklarını belirterek, “Saldırıyı gerçekleştiren hainler bunun bedelini ödeyecektir” dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Turan Topgül, olayın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Topgül, "Millet olarak acımız büyüktür. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, onlara destek olanlar, milletimize bu acıyı yaşatanlar, elbette bunun bedelini ödeyeceklerdir. Herkes emin olmalıdır ki bu saldırılar yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacak, güçlendirecektir" dedi.

Sınır ötesi operasyon izninin bir yıl daha uzatılmasını sağlayacak olan tezkerenin bakanlar kurulundan geçerek meclise havale edildiğini hatırlatan Topgül, "Bu hain saldırının tezkere öncesinde yapılması manidardır. İnanıyoruz ki kabul edilecek olan bu tezkerenin vereceği imkanlarla terörle mücadelemiz en etkili şekilde yürütülmeye devam edilecek, silahlı kuvvetlerimiz, yiğitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacaktır. Duygu seline kapılmamıza neden olan saldırılar, insanımızın birbirine bakışını değiştirmemeli, hepimizin tek bir milletin mensubu olduğumuz gerçeğini gölgelememelidir. Millet olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir iç ve dış mihrak, ülkemizin barış içinde yaşanabilir bir ülke olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir. Üzerinde yaşadığımız topraklar tarihimiz boyunca hain saldırılara hedef olmuştur. Ancak bu saldırılar hiçbir zaman hedefine ulaşamamıştır. Bundan sonra da ulaşamayacaktır. Dün atalarımız vatana nasıl sahip çıktıysa bugün de bizler aynı şekilde sahip çıkarak, ülkemizin bütünlüğünün bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin huzurunu ve refahını bozmaya teşebbüs eden terör örgütünü bir kez daha kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?