3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

AKP'li Uzun partililerle buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas Milletvekili Selami Uzun, belediyelerin bazı eksiklerinin olabileceğini, ama bunların zaman içerisinde telafi edilebileceğini söyledi.

Yerel seçimler öncesi Suşehri ilçesinde incelemelerde bulunan Selami Uzun, AK Parti Suşehri İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili bilgi veren Uzun, belediyelerin bazı eksiklerinin olabileceğini, ama bunların zaman içerisinde telafi edilebileceğini söyledi.

Uzun, "Malum seçim sürecindeyiz. İl merkezimiz ile birlikte birçok ilçemizin adayları açıklandı. Diğer ilçelerimizin aday çalışmaları da tamamlanmak üzere. Genel merkezimiz tarafından yakın bir süre içerisinde onlarda açıklanacaktır" dedi.

Suşehri ilçesinde hiçbir sıkıntının olmayacağını belirten Uzun, "Suşehri'nde hiçbir sıkıntı olmayacağını tahmin etmiyorum. İnşallah olmaz. Ama olabilir. Belediyemizin bazı eksikleri olabilir, aksaklıkları olabilir. Her şey tam olmayabilir. Bunlar zaman içerisinde telafi edilecek şeylerdir. Bu gibi konular tabii ki maddi yetersizlikten olabilir. Biz tabii ki iktidarımız döneminde, belediyelerimize hangi haklar verilecekse onları verdik. Belediye ayrımı yapmadık. Tabii ki belediyeler ekstra para istedikleri zaman biraz sıkıntıya düştük. Dolayısıyla belediyelerimiz de sıkıntıya düştü. Orda bazı eksiklerimiz olabilir. Onları telafi edeceğiz" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti'den yeniden aday olarak gösterilen Şaban Coşkun'un iyi niyetli ve dürüst bir başkan olduğunu da ifade eden Uzun, "İyi niyetli ve dürüst bir belediye başkanımız var. Onların eksiklerini de önümüzdeki dönemde halledeceğiz. Seçimler Suşehri için hayırlı olur" dedi.

Seçim çalışmalarının sadece meydanlarda nutuk atarak yapılmadığını kaydeden Uzun, "Tabii ki sizlerin de canla başla çalışmanız gerekiyor. Bu işin arkasında olmanız gerekiyor. Suşehri'nde tabii ki ikna olmayan insanlar olabilir. Sizlerin bunları ikna etmeniz gerekiyor. İlla seçim çalışması deyip de, seçim meydanlarında nutuk atılması değildir. Seçim çalışmalarını arkadaşlarınızla konuşarak yapabilirsiniz. Gidersiniz ziyaret ederek çalışma yapabilirsiniz" dedi.

Seçim çalışmaları yaparken AK Parti'nin oy oranının yüzde 47 oranının altına düşmemesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Uzun, "Seçim öncesi Suşehri ve Akıncılar ilçelerinde yapılan araştırmalar çok güzel çıktığını gördük. Suşehri'nde yüzde 55, Akıncılar ilçesinde ise yüzde 75 oranında bir başarı çıktı. Sivas merkezde yapılan anket çalışmaları da çok güzel oldu. Oy veririm diyen seçmen sayısı yüzde 60'larda. Bu oranlar tabii ki güzel. Sizlerinde daha gayretli olmanızı istiyoruz. Yerel seçimlerin Suşehri için çok güzel olacağını düşünüyorum. Suşehri'nin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Tabii ki tüm il ve ilçelerimiz aynıdır. Ama burasının ayrıcalığı mutlaka vardır" dedi.

Toplantı, Uzun'un partililerin sorularına cevap vermesi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 11:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?