3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

AKP'li vekil partililerle buluştu

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, AK Parti iktidarının geçmiş iktidarların hem borçlarını ödediğini hem de hizmet yaptığını söyledi.

Suşehri ilçesinde incelemelerde bulunan Uzun, AK Parti seçim bürosunda, Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, İlçe Başkanı Sururi Koçali ve partililerle bir araya geldi.

Yerel seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyleyen Uzun, "Sivas genelinde kaybetme imkanımız olmamasına rağmen çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sivas merkez ve Suşehri başta olmak üzere birçok ilçemizde AK Parti olarak yüzde 50'nin üzerinde çıkmaktayız. Tabii ki bizler bunu daha ne kadar yükseklere çıkartırız onun çabasını gösteriyoruz" dedi.

Partisinin Sivas genelinde 2004 yerel seçimlerde yüzde 42, genel seçimlerde ise yüzde 47 oy aldığını söyleyen Uzun, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal bir konuşmasında, yüzde 52'nin altına düşerseniz sizi başarısız sayarım demişti. Çünkü Baykal bile AK Parti'nin oy oranının yüzde 52 olduğunu biliyor. Bizde bunu daha ne kadar yükseltebiliriz hesaplarını yapıyoruz" dedi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Suşehrililerin çok iyi düşünmesi gerektiğini söyleyen Uzun, "Suşehrililerin iyi düşünmesi lazım. Lehine düşünmesi lazım. İktidarla beraber yürümesi gerekir. Çünkü 30 Mart sabahı yine güçlü bir iktidarla yoluna devam edecektir. Suşehri'ne önemli projeler, önemli yatırımlar yapılacaksa bu ancak iktidarla olur. Çünkü 30 Mart sabahı AK Parti yine iktidarda" dedi.

AK Parti iktidarının, geçmiş iktidarların yaptığı borçları ödediğini söyleyen Uzun, "Suşehri Belediyemizde aynısıydı. Borçları ödedik ve hizmetlerimizi de yaptık. Bunun için yıllardır oyalanan Suşehri'nin artık bu saatten sonra kaybedecek hiç vakti yoktur. Bu sebeple 29 Mart 2009 tarihinde oyunu yeniden iktidara vermesi gerekir. 2004 yılında Suşehri Belediye Başkanlığı'na seçilen ve şuanda AK Parti Belediye Başkanlığı'na aday olan Şaban Coşkun, hem borçları ödedi hem de yaptığı hizmetlerle Suşehri'ni eli düzgün bir ilçe haline getirdi. Bu dönem seçmeniz durumunda daha iyilerini yapacağız" dedi.

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Geminbeli yolunun duble yol olacağını belirten Uzun, ayrıca Geminbeli'ne 3 kilometre uzunluğunda bir tünel konulacağını ve bu konudaki çalışmaların başlatıldığını söyledi. Suşehri'nde bulunan Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'na yurt yapılacağını ve bu yurdun ihalesinin yapıldığını da söyleyen Uzun, "Suşehri'ne Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılacak olan 500 kişilik yurt ihalesi yapıldı. Okulumuzdaki bölüm sayısı 16'ya çıkartıldı. Ama bizim yine bir hedefimiz var. Burada fakülte açılmasıdır. İnşallah 4 yıllık fakülteyi de çıkartacağımıza inanıyoruz. Çünkü fakülte açılması durumunda gerekirse yeni bir binada yaparız. Bunların hepsini AK Parti iktidarı ve AK Partili belediye başkanımız ile gerçekleştireceğiz. Bizlerden oylarınızı esirgemeyin. Suşehri'ni modern bir Suşehri yapalım. Bunlar ancak iktidarla olur. Çünkü bizler önce bir ilçeyi vilayet gibi yaparız. Daha sonra her şey kendiliğinden gelir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?