7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

AKP'nin 3. başkan adayı Özaydın

29 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Sivas Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. aday adayı, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Genel Sekreteri Ahmet Özaydın oldu.

Parti binasında düzenlenen törende ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Zeki Kılıç, belediye başkanlığı aday adayı müracaat süresinin 31 Aralık 2008, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için de son müracaat tarihinin 16 Ocak 2009 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Aday adaylarının çok olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kılıç, "AK Parti olarak seçime çok iyi bir kadro için gideceğiz. Bu nedenle aday adayları arasında seçici olacağız. Başkanlık olarak kafamızda herhangi isim yok. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karar verilecek. Seçilen arkadaşa da AK Parti'nin tüm kolları olarak sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.

Daha sonra 3. aday adayı olan Ahmet Özaydın, yaptığı açıklama ile belediye başkanlığına talip olduğunu söyledi. Sivaslı olduğunu ve Sivas'ın her yerini çok iyi bildiğini, sorunlarını da yakından takip ettiğini vurgulayan Özaydın, "17 yıl sizin çocuklarınıza öğretmenlik yaptım. 12 yılda Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Genel Sekreterliği yaptım. Çeşitli dernek ve vakıflarda yöneticiliklerde bulundum. Her mahalle, her cadde ve sokakta öğrencilerim ve beni tanıyan dostlarım var. Belediye başkanlığı bir ekip işidir. Bu göreve talip olurken, dostlarımın desteği ile ilk adımı attım. Allah izin verir de teşkilatım tarafından bu göreve layık görülürsem, asla protokol başkanlığı yapmayacağım. Ben sizden biriyim. Halkın arasında ve her zaman halkımın yanındayım. Bu şehrin sorun ve sıkıntılarını biliyorum. Bu şehrin kalkınması, gelişmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerle belediyecilik hizmetlerinin daha ileriye taşınması gerektiğine inanıyor, kendi partim ve diğer partilerin tüm adaylarına şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

AHMET ÖZAYDIN KİMDİR?

Özaydın, 1954 yılında Sivas'ın Üztepe köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas'ta yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1980 yılında Gemerek İmam Hatip Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak ataması yapılan Özaydın, Sivas'ta çeşitli liselerde görevini sürdürdü.

1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Genel Sekreterliği görevine başlayan Özaydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyet üyeliği, Sivas Üniversite Mensupları ve Mezunları Derneği Kurucusu ve üyeliği, Türkiye Yardımseverler Derneği üyeliği, Sivas İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Kızılay Derneği Sivas Şubesi üyeliği, Dosteli Derneği Onursal Başkanlığı ve İlahiyat Eğitimini Destekleme Derneği üyeliğini yapan Özaydın, 2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 'Vakıf İnsan Ödülü'ne layık görüldü. Ahmet Özaydın, evli ve 5 çocuk babası.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 16:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?