6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Akşar Köyü yağışa teslim

SAĞNAK YAĞIŞ AKŞAR KÖYÜNDE ETKİLİ OLDU

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Akşar köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

İlçeye bağlı Akşar köyünde dün akşam saatlerinde başlayan ve 15 dakika devam eden sağanak yağış, köydeki ambar, samanlık ve ahırların sular altında kalmasına neden oldu.

Köydeki bazı vatandaşların ambarlarında bulunan ve bu yıl tarlalarından çıkan buğday ve un mahsullerinin zarar görmesi ile bazı vatandaşların ise köydeki üç derede ıslah çalışmalarının yapılmasını istedikleri belirtildi. Sağanak yağışta bir vatandaşın samanlık ve ahırı, bir vatandaşın 10 adet tavuğu telef olurken bir vatandaşı ise yonca tarlasının sular altında kaldığı belirlendi.

Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir sağanak yağıştan olumsuz etkilenen Akşar köyünde incelemelerin yapılması için bir ekibin köye gideceğini belitti. Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Suşehri'ne bağlı köylerin bazılarında dere ıslah çalışmalarının yapılacağını bu konuda Devlet Su İşleri yetkilileri ile görüşüleceğini bu sayede etkili yağmur yağışlarında derelerin su taşkına karşı önlem alınmasının sağlanacağını belirterek, "Akşar köyündeki zarar ziyanın tespiti için İlçe Tarım müdürlüğü, ilçe özel idare ekipleri ve Kaymakamlığımız bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ekiplerimiz köyde incelemeler yaparak vatandaşlarımızın zararlarını tespit edecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 18:36:01
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 00:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?