3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Algoloji bilim dalı kliniği hizmette...

SİVAS'TA ALGOLOJİ BİLİM DALI KLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı bünyesinde Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Kliniği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye'nin sayılı kliniklerinden olan ve hastalara uygun ve güncel yöntemlerle tedavi yapılan 20 yatak kapasiteli Algoloji Kliniği, Vali Ali Kolat, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Algoloji Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu tarafından hizmete açıldı.

Açılışın ardından Vali Ali Kolat ve Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, klinikte yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Açılış sonrası servis hakkında bilgi veren Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Mimaroğlu, Türkiye'nin en büyük ağrı kliniğini Sivas'ta açtıklarını belirterek, “Bu servisimizde her türlü invaziv girişimler yapılıyor. Bu invaziv girişimler cildin ve vücudun direk içine yapılan girişimlerdir. Baş, bel, boyun, sırt bölgesinde, kol ve bacaklarda kronik ağrılar, baş ağrıları, bel, boyun ve sırt risk yerleri, her türlü yanık ve donmalara karşı ağrıların tedavisinde bu girişimleri yaparak tedavi uyguluyoruz. Türkiye'nin ilk kanser ağrısı merkezi olması bakımından önemli bir klinik olup hastalarımıza radyo frekans ve ozon tedavisi yapıyoruz. Bu şekilde invaziv girişimlerin yapıldığı Türkiye'deki en iyi 4-5 merkezden birisi konumunda. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en iyi ağrı tedavi merkezi diyebiliriz. Hemen hemen 7-8 ilden hastalarımız geliyor. Sivas'ta da şu anda hizmet veren tek kurum" dedi.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Gökhan Köylüoğlu ise, "Bugün ağrı kliniğini hizmete açtık. Bölgenin ve ülkenin en büyük ağrı kliniklerinden bir tanesi. Sivas halkına ve bölgedeki insanlara daha iyi hizmet etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Önümüzde büyük emekler verdiğimiz yeni kliniklerimizi de hizmete açacağız" diye konuştu.

SİVAS'TA ALGOLOJİ BİLİM DALI KLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI
SİVAS'TA ALGOLOJİ BİLİM DALI KLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 16:14:00
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?