7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Alman yatırımcının Sivas ilgisi

Sivas’ta uygulamaya konulan Teşvik Yasası’ndan faydalanmak isteyen bir Alman firması, Sivas’ta yatırım yapma kararı aldı. Konuyla ilgili olarak Sivas’a gelen Alman Neuhaus Hamburger firması yetkilileri Uli Hamburger, Jachim Neuhaus ve Peter Neuhaus, Almanya’da yaşayan Sivaslı iş adamı Aziz Sevi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ı ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Alman iş adamları, Sivas’ın cazip avantajlarını değerlendirmek istediklerini belirterek, Sivas’ta yatırım yapmaktan mutlu olduklarını söylediler. Sivas’ta özel endüstri makineleri, bilgisayarlı torna, freze ve montaj makineleri üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Alman iş adamları, "Burada sıfırdan üreterek Avrupa’ya pazarlamayı hedefliyoruz. Sivas’ta daha güçlü ve daha iyi bir pazar bulacağımıza inanıyoruz. STSO Başkanı Osman Yıldırım’ın da bizlere vermiş olduğu destekler, yatırım yapmamız konusunda bizlere ışık tutmuştur. En kısa zamanda fabrikamızın temellerini atarak üretime başlaşacağız. Bu kentte yatırım yapan bütün Alman firmaları ile birlikte güçlü bir sanayi oluşturacağımıza inanıyoruz" dedi.

Yerli sermaye kadar yabancı sermayenin de Sivas’ta yatırım yapmasının sevindirici olduğunu açıklayan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, "Sivas cazip avantajlarıyla yatırımcının ilgisin çekmiştir. Alman yatırımcıların da Sivas’ı tercih etmesi bu avantajların önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Alman yatırımcıların Sivas’ı tercih etmeleri konusunda yaptığımız çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başlamıştır. İlimizde 4. Alman firmasının da yatırım yapacak olması bizleri mutlu etmiştir. 2005 yılı sonuna kadar en az 10 Alman firmasının Sivas’ta yatırım yapması konusunda hedef belirlemiştik. Bu hedefimiz gerçekleşmeye başlamıştır. Neuhaus Hamburger isimli firmamızın da metal sanayiinde faaliyette bulunacak olması demir çelik sektörünün Sivas’ta canlanmasına katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Sivas’ta Teşvik Yasası’nın uygulanmasına başlanmasından sonra Paco Umform Technik (Çelik Dövme), Aktif Automotive Tec Tic. Ltd. Şti. (Otomobil Yan Sanayi) ve Manfred Hardkopf (Döküm) firmaları yatırım kararı alarak, fabrikalarının temelleri atılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 21:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?