7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Almanlar TÜDEMSAŞ'ı sevdi

Sivas'taki Türkiye Demiryolları Makineleri Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) Almanya'da vagon imalatı ve taşımacılığı yapan firmaların ilgi odağı oldu.

Alman Demiryolları Deutsche Bahn'ın ziyaretinin ardından Alman VTG firması yetkilileri de ülke demiryolları taşımacılığının ihtiyacı olan yük vagonlarını karşılayabilmek için TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünde bir dizi incelemelerde bulundu.

TÜDEMSAŞ'IN faaliyetlerini anlatan sine vizyon gösteriminin ardından yapılan karşılıklı görüşmelerde özelikle tanker vagonu imalatı ve yedek parçaları üretimi konusu üzerinde duruldu.

Alman VTG firması Proje Müdürü Matthias Vornhusen ve Satın Alma Müdürü Gunnar Schwarcke yaptıkları açıklamada VTG 'nin Almanya'da petrol ve petrol ürünleri taşımacılığı ve vagon kiralama işi yapan Avrupa çapında bir özel sektör taşımacılık kuruluşu olduğunu söyledi.

Vornhusen, şunları kaydetti;
"Bu anda 48 bin 200 adet yük vagonu parkıyla Almanya'dan tüm Avrupa'ya taşımacılık yapıyoruz. Ancak yıllık 800 ile bin adet yük vagonuna ihtiyacımız olması sebebiyle yaptığımız araştırma sonucunda TÜDEMSAŞ ile de görüşerek taleplerimizi iletmek istedik. Sizlerin taleplerimizi karşılayacağınıza inanıyoruz" dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Halil Torun ise şunları söyledi;
"Demiryolu taşımacılığı sektöründe Avrupa çapında bir taşımacılık firması olan VTG yetkililerinin şirketimize duydukları ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum..Kendilerine görüşmelerimizde tanker yük vagonu imalatı ve yedek parça üretimi talepleri doğrultusunda elimizden gelen katkıyı sağlayabileceğimizi söyledik. Bu ziyaretler personelimizin ve bizim çalışma şevkimizi de açıkça daha da artırmaktadır. TÜDEMSAŞ dünya çapında vagon firmalarının ilgi odağı haline gelmiştir" dedi.

Torun, ayrıca bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu tür girişimlerimizle Sivas ekonomisini de doğrudan ilgilendiren uzun vadeli bir iş birliğinin arayışı içinde olma gayretlerini bütün yoğunluğu ile sürdüreceklerini söyledi.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?