2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Alo 174 hattına büyük ilgi

TÜKETİCİNİN '174 ALO GIDA HATTINA' İLGİSİ ARTIYOR

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından 2009 yılı 'Gıda Yılı' ilan edildiği, tüketici taleplerinin en kısa zamanda işleme alınması ve en kısa sürede ilgiliye cevap verilmesi amacıyla '174 Alo Gıda Hattı'nın' devreye sokulduğu bildirildi.

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya 174 Alo Gıda Hattı'nın faydalarından bahsederek, "Ülkemizde üretimden başlayıp sofraya kadar uzanan sağlıklı ve güvenilir gıda tüketiminin yaygınlaştırılması ve sağlıklı toplumların oluşturulması için önemli adımlardan birisi de tüketici şikayetlerinin alınması ve değerlendirilmesidir. Alo 174 Gıda Hattı ile toplumun en geniş anlamda bu kampanyaya katkısını ve katılımını temin etmek amacıyla kurulmuş ve bu hat 7 gün 24 saat açık olarak faaliyettedir. İçinde bizzat tüketicinin yer almadığı hiçbir kampanya başarıya ulaşamamaktadır. Tüketilen gıdada bir sorun varsa, bu sorunun doğrudan ve birinci dereceden muhatabı tüketicinin kendisidir. Tüketici herhangi bir satış noktasında bir sorunla karşı karşıya kaldığında 174'ü arayarak, bu konu ile ilgili şikayetini bildirmelidir. Sorun web tabanlı bir sistemle anında tespit edilir ve çözüm için harekete geçilir. Alo 174 Gıda Çağrı Merkezi'ne gelen tüm kayıtlardan oluşturulmakta olan veri tabanı Gıda Risk Haritası'nın ortaya çıkmasını da sağlıyor. Böylece, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın Gıda Eylem Planı çalışmalarında çok önemli işlev görecek veriler elde ediliyor. Bu kapsamda gıda güvenilirliği hususunda riskli bölge ve riskli ürün grupları tespit edilerek, bakanlığın var olan denetim ve kontrol etkinliğinin daha da artırılması hedefleniyor" dedi.

Bakanlık tarafından hazırlanan afişler kurum ve kuruluşların, okulların giriş kapılarına asıldığını söyleyen Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya 'Alo 174 Gıda Hattı'nın tanıtımını yaptıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 18:48:03
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 19:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?