6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Altın ödüllü yarışmaya tepki!

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ'NDEN ALTIN ÖDÜLLÜ YEMEK YARIŞMASINA SERT TEPKİ

Sivas İnönü Müzesi'nde altın ödüllü yemek yarışması yapılacak olması Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin büyük tepkisini çekti.

Konuyla alakalı bir basın açıklaması yapan Sivas Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nurten Yanalak, Ekim ayı sonlarında İnönü Müzesi'nin boşaltıldığını görüp tarihi eserlerin Kongre Müzesi'nin deposuna taşındığını söyleyerek, "İnönü'nün Sivas'ta izleri silinmeye çalışılıyor endişesi yaşadığımızı daha önce halka duyurduk. Bu haklı davamız bizim şahsi davamız değil, tüm Sivas halkının davasıdır" dedi.

Yanalak yapılacak olan yemek yarışmasının tarihi yok edilerek yapılamamasını ileri sürerek, "Ardından şimdi ise Müzede altın ödüllü yemek yarışması yapılacak. Yarışmayıda Sivas'ımızın müzesini, kütüphanesini ve kısacası kültürünü, tarihini emanet ettiğimiz kültür müdürümüz yapıyor. Yemek yarışması tabiki yapılmalı. Yöremizin yemekleri tanıtılmalı ama müzelerin eserleri kolilere, çekmecelere, dolaplara saklanarak yani müzeler iptal edilerek, tarih yok edilerek yapılmaz."şeklinde konuştu.

Yer bulunamadığı taktirde kendi dernek binalarını kullanabileceklerini ifade eden Yanalak, "Sivas'ın yöresel yemeklerini tanıtmak için restore edilen birçok konak var. Hepsi de İnönü Müzesi'nden çok daha büyük ve gösterişli. Eğer ki daha da yer imkanı bulunamıyorsa Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak biz dernek binamızı bu iş için size tahsis edebiliriz. Dernek binamız, son derece şık ve geniş olduğunu bilgililere sunar ve göreve hazır olduğumuzu bildiririz " diyerek sözlerini tamamladı.

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ'NDEN ALTIN ÖDÜLLÜ YEMEK YARIŞMASINA SERT TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:09:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 12:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?