6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Ameliyathaneden canlı yayın

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları tarafından yapılan guatr ameliyatı, internet ortamında canlı yayınlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Şen, hastane olarak guatr ve troid bezleri hastalıkları konusunda bir seminer düzenlediklerini belirtti.

Seminere, Sivas başta olmak üzere bir çok doktorun katıldığını kaydeden Şen, "Guatr ve troid bezlerinde oluşan hastalıklar, insanlarda iyot eksikliğiyle ortaya çıkıyor. Dünyada bu konuda bir buçuk milyon hasta var. Ülkemiz de riskli bölgeler arasında olduğu için çok sayıda hastamız bulunuyor. Bizler CÜ olarak bu konuda bilgilendirme semineri düzenledik" dedi.

Şan, eğitim seminerinin internet ortamında görüntülü ve canlı olarak yapıldığını da belirterek, "Bu konuşla ilgili Bursa ve Ankara’dan ilgili 2 arkadaş geldi. Bir günlük düzenlediğimiz kursta 2 hasta ameliyata alındı. Ameliyatı, kapalı devreyle seminere katılan yaklaşık 100 doktor izlerden, Sivas’a gelemeyen doktor arkadaşlarımızın da eğitimi takip etmeleri açısından internet üzerinden canlı görüntülerle verdik. Ameliyatlar süresince internetten ve salonumuzdan görüntüleri takip eden arkadaşlar, ameliyattaki doktorlarla birlikte soru cevap şeklinde semineri tamamladı" dedi.

Guatr ameliyatının, www.cumhuriyet edu. tr adresinden Cubit TV lingi ile yayınlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:22:43
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 19:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?