7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Anlamsız kavga cezaevinde bitti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde önceki gün karşıt görüşlü 2 ayrı öğrenci grubu arasında çıkan kavgayla ilgili olarak 18 öğrenci tutuklanarak cezaevine konuldu.

Önceki gün Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan taşlı sopalı kavgayla ilgili olarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 19 öğrenci hakkında, Cumhuriyet Savcısı bir üst mahkemeye itirazda bulundu. İtirazı inceleyen mahkeme, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 19 öğrenci hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

Karar sonrasında kent merkezinde yapılan operasyonlar neticesinde Veysi Ayhan, Erdinç Çiftçi, Hüseyin Kayhan, Mehmet Erdem, Cihangir Genç, Şaban Yalçın, Murat Çakır, İdris Kayantaş, Aşır Gürbüz, Ömer Nabi Baykal ve Sefer Büyükçandar’ı tekrar gözaltına aldı.

Bu arada kendiliğinden adliyeye gelen İbrahim Halil Uygurlar, polise teslim oldu.
Öğrenciler daha sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılırken, aranmasına devam edilen Erdal Atasoy, Mehmet Sait Arzu, Burhan Güneş, Sedat İpek, Kenan Ataç ve Tekin Çakırgöz ise adliyeye gelerek polise teslim oldu.

Teslim olan öğrenciler, adliye binası önündeki arkadaşları ile sarılarak vedalaştıktan sonra adliyeye girerken, elleriyle özgürlük işareti yaptı.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 18 öğrenci, haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen öğrenciler, Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Öte yandan hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan öğrencilerden Ali Işık’ın ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Önceki gün Fen Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında demir çubuk ve taşların da kullanıldığı bir kavga çıkmış, polisin müdahalesiyle büyümeden engellenen kavgaya karışan 48 kişi gözaltına alınmıştı. Olayda, bazı öğrencilerin yanı sıra kavgaya müdahale eden 3 polis memuru da hafif şekilde yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 13:42:33
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?