5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Anma töreninde gergin anlar

Sivas'taki anma töreninde gergin anlar yaşandı. Diğer illerden gelen grup slogan atarak otel önüne giderken, Sivas'taki tertip komitesi ile diğer illerden gelenler arasında ön sırada yürüme tartışması yaşandı.

Çeşitli sloganlar atan grup ile Sivaslılar arasında çıkan tartışma, polis tarafından büyümeden önlendi.


Ali Baba Mahallesi'ndeki Hacı Bektaş-i Veli Derneği ve Ethembey Parkı önünde toplanan kalabalık, ellerinde olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları, pankartlar ve karanfillerle sloganlar atarak Mevlana Caddesi üzerinden Atatürk anıtına kadar geldi.

 

Bu arada polis yoğun güvenlik önlemi alırken, Sivas'taki anma etkinlikleri tertip komitesi üyeleri ile diğer illerden gelenler arasında ön sırada yürüme konusunda tartışmalar yaşandı.


Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kazım Genç ile Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu Başkanı Turgut Öker, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Ardından Madımak yangınında ölenlerin fotoğrafları havaya kaldırılarak Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Madımak Oteli'ne gitmek isteyenlerin attıkları sloganlara tepki gösteren Sivaslılar ile diğer grup arasında tartışma yaşandı

Araya giren Çevik Kuvvet, robokop polisler ile sivil polisler, olay çıkmasını engelleyerek tartışmayı sonlandırdı.

Bu arada yürüyüşe sanatçı Ferhat Tunç da katılırken, otel önüne gelenler arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de vardı.

Anma etkinlikleri, otel önünde yapılan konuşmalarla devam ediyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
demir29 IP: 88.235.35.xxx Tarih : 3.07.2007 12:40:10
haber pek anlaşılır değil "sologan atan gurupla sivaslılar arasında tartışma çıktı" solagan atan sivaslıda olabilir yoksa anma yapan gurupmu- sataşanlar sivaslı olmayabilir v.s.