6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Anneleri için sahneye çıktılar

ANNELERİ İÇİN SAHNEYE ÇIKTILAR

Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri, anneleri için özel bir program hazırladı.

Okulun spor salonunda 2-B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan annelere özel programında minik öğrenciler annelerine olan sevgilerini hazırladıkları anneler günü programı ile göstermeye çalıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Programın açılış konuşmasını yapan sınıf öğretmeni Behram Ceran, annelerin sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük sorumluluk üstlendiğini söyledi. Annelerin aile ve toplumun direği olduğunu vurgulayan Ceran, "Siz annelere ne kadar hizmet edersek edelim, gönül borcumuzu asla ödeyemeyiz. Sizler evlatlarınız için canlarınızı verirsiniz, onlar güzel yerlere gelsinler diye büyük fedakarlıklar gösterirsiniz. Sizler aynı zamanda çocuklarınızı ilk terbiye edensiniz, işte bu yüzden eli öpülesi insanlarsınız" diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen sınıf öğretmeni Behram Ceran, annelerin haklarının ödenemeyeceğini hatırlatarak annelere sadece bir gün değil ömür boyunca hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermelerini istedi.

Konuşmadan sonra öğrenciler annelerine olan sevgilerinin anlamlı maniler ve şiirlerle pekiştirdiler. Daha sonra annelerle ilgili özlü sözler ve atasözleri okuyan öğrencilerin daha sonra 'Eşkıya' adlı oyun ve Kübra Kuru tarafından okunan 'Sevmek Gelmiyor İçimden Anne' adlı şiiri anneler ve programı takip edenler tarafından ayakta alkışlandı.

'Deli Kız', 'Gelin-Kaynana' skeçleri ve öğrencilerin annelerine okudukları şiirlerle devam eden program, öğrencilerin hep birlikte annelerine söyledikleri türküler ile sona erdi. Programın sonunda öğrenciler annelerine çiçek vererek onları çok sevdiklerini ifade etti.

ANNELERİ İÇİN SAHNEYE ÇIKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 18:00:03
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 17:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?