7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Arap Şeyh Türbesi tamamlanıyor

ARAP ŞEYH TÜRBESİ TAMAMLANIYOR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Arap Şeyh Türbesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Arap Şeyh Türbesini ziyaret ederek buradaki çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Doğan Ürgüp basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Arap Şeyh hakkında bilgi veren Ürgüp, "Cumhuriyet tarihi, ondan önceki tarihimiz ve inanç tarihimiz açısından burada çok önemli bir zatın üstü kulübeyle örtülmüş bir türbesi vardı. Bu zat, Sivas'ta Arap Şeyh olarak bilinen gerçek ismi ise Es-seyyid Abdullah Haşimi El Mekki Hazretleri olan, Peygamber Efendimizin ehlibeytlerinden olan bir zatı muhteremdir" dedi.

Türbedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan Ürgüp, "Cumhuriyetin kuruluşunda Sivas'ta Atatürk'e ev sahipliği yapmış gerçek bir ilim ve maneviyat adamı olan bu zatı muhteremin türbesini sevenlerinin desteğiyle birlikte yapım aşamasına getirdik. 20. yüzyılın başları ve 19. yüzyılın sonlarındaki Osmanlı Mezar Mimarisi'ni andıran bu dizaynı Kahraman Özkök Bey ve Gürkan Boğazlıyan Bey düzenledi. Etrafını ve çevre düzenlemesini de Sivas Belediyesi yaparak Sivas'ımıza manevi açıdan önemli olan bu mekanı kazandırdık. Kahraman Bey'e, Gürkan Bey'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Doğan Ürgüp, tarih ve geçmişi bilmek durumda olduklarını eğer, geçmişi bilmezlerse gelecekle ilgili tasavvurların eksik olmasının muhtemel olacağını belirtti.

Arap Şeyh Türbesi Proje çalışmalarını organize eden Gürkan Boğazlıyan ise, her türlü anlayış ve kolaylığı sağlayan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teşekkür etti.

Türbeyi yaptıran Kahraman Özkök, tasarım ve çizimlerin yanında türbenin üzerinde görünen işlemeleri de bizzat kendisinin mermere çizerek yaptığını söyledi.

ARAP ŞEYH TÜRBESİ TAMAMLANIYOR
ARAP ŞEYH TÜRBESİ TAMAMLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 17:05:02
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 17:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?