4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Aras Kargo'dan Divriği'ye 7 bin fidan

Aras Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aras Kargo'nun, 'Yeşile Hayat, Hayata Yeşil' adı altında başlattığı ağaçlandırma projesinin startı, Sivas'ın Divriği ilçesine verildi. Divriği ilçesinde çoğunluğu ardıç olan 7 bin ağacın dikimine başlandı.


Divriği ilçesinde düzenlenen törene Veli Veysel Dalmaz, Kaymakam Mustafa Çit, Aras Kargo Genel Müdürü Evrim Aras Sağıroğlu, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve çok sayıda vatandaş ve Aras Kargo çalışanları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Çit, Yeşil Sivas Projesi'nin ardından bu proje ile toprakların ağaca ve yeşile kavuşacağını belirterek, yetkililere teşekkür etti.


Ardından konuşan Aras Kargo Genel Müdürü Evrim Aras Sağıroğlu, 'İnsana ve çevreye duyarlı hizmet' ilkesiyle hareket ederek bugüne kadar önemli sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren Aras Kargo'nun, ülke çapında başlattığı 'Aras Kargo Türkiye Ormanları Projesi'yle, son yıllarda Türkiye'yi de etkisi altına alan küresel ısınmaya karşı bilinçli bir duruş sergilediğini dile getirdi.


Ardından konuşan ÇEKÜL Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, ağaç dikmenin değil, ağaç bakımının önemli olduğuna vurgu yaptı. Son olarak konuşan Vali Veysel Dalmaz ise Divriği ilçesinin geçmişi ile bir kültür odağı olduğunu işaret ederek, "Mengücekler'den itibaren örnek olacak özenli kültür eserlerimiz vardır. Divriği ilçesindeki bir çok eserlerde olduğu gibi ardıç ağacı, bunların temellerinde ve diğer aksesuarlarında kullanılmıştır. Kültür ve çevre varlıklarını yok etmemiz gerekir. Kültürü, çevremizi ve doğamızı korumamız gerekir" dedi. Vali Dalmaz, Sivas'ın olduğu gibi Divriği ilçesinin de aşıkları ile ünlü olduğunu sözlerine ekleyerek, 5 Kasım tarihinde Aşıklar Bayramı'nı Sivas'ta yapacaklarını belirtti.


Yapılan konuşmaların ardından valilik ile ÇEKÜL Vakfı arasında ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili protokol imzalandı. Tören sonrasında çam ve ardıç fidanları, davetliler tarafından toprakla buluşturuldu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 01:19:21
Güncelleme :8 Ekim 2007 Pazartesi 09:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?