5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Araziye gömülü silahlar bulundu

SİVAS'ta, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen şebeke çökertildi. Aramalarda araziye gömülü çok sayıda silah bulunurken, gözaltına alınan 11 zanlıdan birinin 1995 yılında bir polis memurunun şehit edilmesi olayına karıştığı belirlendi.

Bir istihbaratı değerlendiren ekipler, Şarkışla İlçesi ve civarında silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları belirlenen bir şebekeyi tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda örgüte liderlik yaptığı belirlenen C.A. ile F.Ş., R.Ş., D.K., A.Y., H.A.S., Y.Ü., G.P., F.K., G.T. ve C.D. gözaltına alındı. ‘Gömü’ adı verilen operasyon kapsamında zanlıların gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. Zanlılardan F.Ş.'ye ait arazide de çok sayıda toprağa gömülü halde silah bulundu.

F.Ş.'nin 1995 yılında da yina silah kaçakçılığı nedeni ile evinde arama yapmak isteyen polis memurlarından Osman Zeybek'in şehit edilmesi olayşına karıştığı saptandı. Operasyon kapsamında 457 çeşitli silahlara ait dolu fişek, 5 ruhsatsız tabanca, 4 kuru sıkı tabanca, 68 kuru sıkı tabanca mermisi, 1 ruhsatsız av tüfeği, 28 av tüfeği fişeği, çeşitli silahlara ait 52 şarjör, 10 silah kılıfı, 22 fişek tablası, küp içerisinde bulunan çok sayıda değişik tabancalara ait namlu, kabze, nişangah gibi silah yapımında kullanılan silah parçaları ile silah tamir ve bakım malzemeleri ve 700 gram esrar ele geçirildi. Zanlılar, sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecek.

 

DHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 18:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?