2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Arıcılık kursu açılıyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yerli arıcıların sorunlarını dile getiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Cengiz Karaca, İlçe Tarım ve Gıda Müdürlüğü ile yapmış oldukları görüşmeler sonrasında sıkıntıların ortadan kaldırılacağı müjdesini verdi.

Karaca, görüşmelerle ilgili bilgiler vererek, 26 Kasım tarihinden itibaren Halk Eğitim Merkezi'nde Avrupa Birliği standartları çerçevesinde kurs açılacağını söyledi.

Karaca, "Daha önceden yerli arıcılar olarak sorunlarımızı dile getirmiştik. Sorunlarımızı çözmek için İlçe Tarım ve Gıda Müdürlüğü ile yaptığımız olumlu görüşmeler sonucunda arıcılık kursu açtırmak için harekete geçtik. Yıldızeli Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği çerçevesince 26 Kasım 2011 Cumartesi günüden itibaren Avrupa Birliği standartları içerisinde yüz saatlik kurs verilecek. Kursa katılmak isteyen bütün arıcılarımız Halk Eğitim Müdürlüğü''ne başvuru yaparak buradan faydalanabilecekler" dedi.

Arıcılık Kooperatifi kurmak için de görüşmeler yapıldığını dile getiren Karaca, "Yine kursun yanı sıra arıcılık kooperatifi kurmak içinde gerekli yerlerle ön görüşmeler yaptık ve kısa sürede bunun da çözüme kavuşmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2011 Cuma 13:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?