3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Arkeoloji Müzesi açıldı

Sivas Arkeoloji Müzesi, düzenlenen törenle açıldı. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, "Sahibi olduğumuz değerlerin farkında olmamız ve bu değerleri çok iyi korumamız gerektiğini biliyoruz" dedi.

Sivas'ta uzun yıllar yapımı süren Sivas Arkeoloji Müzesi, düzenlenen törenle açıldı. Müsteşar Habip Soluk, Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Vali Veysel Dalmaz, cumhuriyetin temellerinin atıldığı Orta Anadolu'daki en güvenli ilin Sivas olduğunu söyledi.

Vali Dalmaz, "Sivas, geçmişte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış ender vilayetlerden biridir. Bu haliyle zaten müze kent olarak görünen Sivasımıza bu müzenin açılışında geç kalındı, ama böyle büyük bir boşluğun doldurulduğunu düşünüyorum. Sivas olarak sahibi olduğumuz değerlerin farkında olmamızı ve bu değerleri çok iyi korumamız gerektiğini biliyoruz. Bu tarihi değerleri koruyamazsanız hiçbir kıymeti olmayacaktır. Bu anlamda tarihi mirasımızı korumada hepimiz duyarlı olmak zorundayız. Bu müzede emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Dalmaz ve beraberindekiler tarafından müzenin açılışı yapıldı. Müzeyi gezen davetliler, sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olma özelliğini taşıyan Sivas Arkeoloji Müzesi'nin yapımı, 2 milyon 121 bin 926 TL'ye mal oldu. Sivas Arkeoloji Müzesi, 200 metrekare kapalı alandan oluşuyor ve toplam bin 371 tarihi eseri bünyesinde sergilenmektedir.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?